Spotify тества Premium Duo план в няколко страни
Култура

Spotify тества Premium Duo план в няколко страни

Два акаунта ще могат да се възползват от Premium плана на цената на един.

Spotify тества нов абонамент, наречен Premium Duo, който предоставя възможността на два потребителя на Spotify, живеещи под един покрив, да се възползват от Premium услугата на цена по-ниска, отколкото биха платили за нея от двата си акаунта.

Ще дам пример с цените в Ирландия, където новата услуга вече е приведена в експлоатация и се тества. Там таксата на месец за използване на Premium услугата струва 9,99 евро, което значи, че два акаунта с Premium ще дават общо 19,98 евро на месец. Premium Duo, отново в Ирландия, е на цена 12,49 евро, която е сравнително по-ниска от 2-та абонамента за Premium услугата.

Както Premium for Family услугата на Spotify, този нов абонамент също изисква потребителите да зададат, че живеят на един и същи адрес. И реално да бъде така, тъй като, ако си спомняте, миналата година в тази статия писахме, че Spotify са започнали проверки на своите потребители, използващи Premium for Family, дали живеят на адреса, който са задали.

Новата услуга е доста подходяща за двойки или просто двама души, живеещи под един покрив.

При стартиране на абонамент за Premium Duo, Spotify ще генерира един нов плейлист във всеки от двата акаунта, който ще се нарича Duo Mix и ще съдържа музика, която Spotify прецени, че и двамата ще харесате. Този плейлист ще бъде позициониран в Made For You панела в мобилната и десктоп версия на Spotify, където се намират също и дневните и седмичните миксове от музиката, която слушате най-често.

Ако пък сте съвсем нов потребител на Spotify и се абонирате сега за Premium Duo, то вашият Duo Mix плейлист ще остане празен, докато Spotify не установи каква музика слушате предимно. За това нещо ще са нужни около две седмици в слушане на музика, отбелязват от Spotify.

Освен това, в мобилната версия ще са налични още две опции - Chill и Upbeat, които ще са налични за въпросния Duo Mix плейлист. Тези две опции ще филтрират музиката така, че да пускат съответстващи по темпо песни на избраната опция. И това не е всичко. Ако вече имате създадени плейлисти, чрез функционалността Shared Playlists ще можете да споделите своите плейлисти със своя Premium Duo партньор.

Новата услуга е достъпна само в няколко страни за момента - Колумбия, Чили, Дания, Ирландия и Полша, като все още няма налична информация по въпроса дали ще стане достъпна за други страни в бъдеще.

 

Източник: Spotify Ireland

Няма коментари

Напиши коментар