Spotify започва проверки на потребителите, използващи Family плана
Култура

Spotify започва проверки на потребителите, използващи Family плана

Някои от абонатите на Premium for Family услугата вече са получили мейл, в който Spotify ги приканва да споделят своите GPS координати.

Spotify пускат мейли към някои от абонатите на услугата Premium for Family, изисквайки от тях да споделят своя домашен адрес, за да проверят дали е същият като този, който е бил зададен на акаунта, чрез който им се споделя услугата. Абонатите, които не споделят своя адрес или той не съвпада с този на другия акаунт, то те биха загубили достъпа си до платената услуга.

Засега има данни, че само абонати от САЩ и Германия са получавали такива мейли.

Някои хора вече започнаха да се оплакват в социалните мрежи за решението на Spotify и получиха следното обяснение:

И наистина Spotify имат право, защото още със самото абониране за услугата, е написано, че тя важи за група от хора, живеещи на един и същ адрес.

Броят на хората, абонирали се за семейния план, предполага, че не всички от тях спазват дефиницията на Spotify. Billboard изданието съобщава, че почти половината от абонатите в глобален мащаб (включително и конкурентите на Spotify) използват семейния план, тъй като така могат да намалят цената, която плащат към Spotify с до 75%, имайки шест души на един семеен план за 7,99 EUR в Spotify.

Коментарът на Spotify по въпроса е следния: "Spotify в момента тества подобрения в Premium for Family услугата при малки потребителски групи от избрани пазари. Ние винаги тестваме нови продукти и практики в Spotify, но нямаме нови новини, които да споделяме по отношение на този тест за конкретни функции по това време", което накратко ни казва, че това е било тест и той вече е приключил. Ако досега не сте получили мейл, значи няма и да получите, но не е изключено в бъдеще от Spotify да стигнат и до вас, ако този тест се превърне в практика след това.

Няма коментари

Напиши коментар