Steam клиентът скоро с редизайн (снимки)
Култура

Steam клиентът скоро с редизайн (снимки)

По време на GDC 2019 конференцията в Лос Анджелис Valve показа какви визуални промени ще въведе скоро в своята дигитална платформа за игри Steam.

По време на събитието Game Developers Conference 2019 (GDC) продуктовият дизайнер Alden Kroll от Valve разкри нова информация относно външния вид на Steam библиотеката с игри.


Начална страница

Steam библиотеката с игри за всеки потребител вече ще бъде изнесена като отделна страница в клиента.

Alden Kroll показа изображение, на което са заложени последно играните игри от потребителя, намиращи се най-отгоре, с намерението потребителят да може лесно да достъпи една от тях, без нуждата да я търси из библиотеката.

Редизайнът също така прави по-ясно изразяването приятелите кои игри играят в момента (изнесени са вдясно на страницата) и кои игри, от притежаваните от потребителя, са получили ъпдейт наскоро (изнесено е под последно играните игри).

Под всички тези неща са изнесени всички притежавани от потребителя игри, като има филтри за подредба. Ето и снимка за това, което досега обясних.

Дата на пускане: бетата на новия редизайн ще е достъпна някъде през лятото


Преглед на игра

Продължаваме към следващата страница, която се отнася до конкретна игра, когато изберем такава от списъка вляво или от друго място.

На нея виждаме голяма заглавна картинка на играта най-отгоре, включително бутон за стартиране, кога за последно е играна, колко изиграни часа имаме на нея и колко постижения сме отключили досега. Заедно, разбира се, с бутон за настройки и падащо меню за повече информация относно играта.

Под заглавната част виждаме на преден план последните ъпдейти, както и събития, свързани с играта. Например, ако има Major турнир по CS:GO, който се предава на живо в steam.tv, то той ще се покаже точно там.

Вдясно на това каре виждаме нашите приятели, които в момента играят тази игра, както и онези, които наскоро са я играли. Отдолу пък са наредени DLC-тата (ако играта има такива), постиженията, картите и снимките, които сме правили от играта.

Връщаме се вляво, където е поместена последната наша активност и тази на нашите приятели от Steam общността, свързана конкретно с избраната игра, а отдолу са поместени най-популярните предложения от Steam работилницата.

Ето и снимка на това, върху което коментирах.


Ново: Steam събития

Новата функция, наречена Steam събития, в най-общи линии ще представлява нова уеб страница към сайта на Steam, в която ще можем да видим какво ново се е случило или предстои да се случи във всяка игра, която е налична в платформата. Има и филтри, така че да гледаме само съдържанието за игри, които ние притежаваме.

Там ще се показват ъпдейти за игри, новини и предавания на живо, като ще можем за предстоящите събития да си задаваме напомняне или да игнорираме. Ето снимка за какво става дума.

Дата на излизане: бетата ще бъде достъпна в следващите няколко месеца


И за финал - оставям още няколко снимки от предстоящия редизайн.

Няма коментари

Напиши коментар
Tags