Топ 3 Аниме поредици за гледане
Култура

Топ 3 Аниме поредици за гледане

Ако вече сте изгледали купища анимета и си търсите нещо ново, то тази статия е точно за вас!

В тази една по-различна статия за може би повечето от вас, бях мотивиран от UNLNovember и нейните класации, ще споделя с вас моята класация за любими Аниме серии. Ще ви запозная с различни жанрове анимета, които на мен лично са ми любими.


Black Clover

Жанрове: Action, Comedy, Magic, Fantasy, Shounen
Излезли епизоди: 70
Оценка: 6.90/10

Трейлър

Историята започва когато млад собственик на църква открива две изоставени момчета, които отглежда и кръщава Asta и Yuno. В свят, където магията е всичко, още на ранна възраст Yuno развива значително добри магически умения за възрастта си, докато Asta няма никакви магически способности. Мечтата и на двамата е да получат титлата The Wizard King, която се дава само на най-силния магьосник в The Clover Kingdom. По-късно когато и двамата навършват 15 години се явяват на събитието, на което всеки е получил своя Гримоар. Yuno получава най-силният Гримоар с четирилистна детелина, която символизира надежна, вяра, любов и късмет. За разлика от Yuno, Asta не получава никакъв Гримоар, понеже няма никакви магически способности. С прибирането си към вкъщи Yuno и Asta биват нападнати от злодей, който иска да открадне Гримоара на Yuno. Чувствайки се неспособен да помогне на Yuno, Asta получава Гримоар с петолистна детелина, която символизира наличието на демон, а това, което Asta може да прави... е да разсича магията с мечовете си.


My Hero Academia

Жанрове: Action, Comedy, School, Shounen, Super Power
Излезли епизоди: ~65
Оценка: 8.42/10

Трейлър

Историята тук е подобна на Black Clover. Този път става на въпрос за свят, където на 3 годишна възраст всеки 80% от населението получава своя уникален Quirk. Quirk-овете са специално умение, което те отличава в обществото. Midoriya Izuku не получава Quirk и е един от малкото, които остават без готино специално умение. Midoriya от ранна възраст се възхищава на най-силния герой All Might, който спася хората с усмивка. Един ден по случайност бива нападнат от злодей и бива спасен от именно великия All Might. Тогава той научава най-голяма тайна за своя любим герой. All Might разполага с уникалния Quirk, който му позволява да прехвърля своя Qurik на друг човек и избира именно Midoriya за наследник на неговата сила One For All. След няколко месеца тренировки, Midoriya успява да влезе в най-престижното училище - UA, където ще опита да сбъдне мечтата си да стане най-добрия герой в света!


Dororo

Жанрове: Action, Adventure, Demons, Historical, Shounen, Supernatural
Епизоди: засега само 6, но най-вероятно ще бъдат 24
Оценка: 8.57/10

Трейлър (18+)

Това аниме е римейк от 1969. Да, точно така - от 1969 година! Разказва се за младо момче, което е родено с проклятие, възложено от самия му баща. Баща му, завоевател, мечтаел земите му да бъдат плодородни, хората му да са вечно здрави и да бъде най-силния. За да постигне целите си, сключва сделка с демони, които били способни да сбъднат желанията му. Когато се ражда неговия наследник демоните хвърлят проклятието си върху него и отнемат всички крайници, кожа, слух, зрение, глас и нервна система на бебето. Разочарован, той захвърля бебето на една лодка, но един мъж, военен дърводелец, го открива и отглежда. Той кръщава бебето Hyakkimaru, създава му маска и крайници, за да може да се движи и развива. Hyakkimaru има специалните способностти да вижда душите на хората - дали са лоши или добри. С времето Hyakkimaru се научава да използва катана и убива всичко що душата му е лоша, изобразена в червено. Kогато убие демон връща част от тялото си, заедно с нещастието по земите на баща му. Дали Hyakkimaru ще успее да победи проклятието си? Предстои да разберем!

 

Интересно ми е да разбера кои са вашите любими анимета? Споделете в коментарите, а от нас Have Fun!

Няма коментари

Напиши коментар