Топ 5 най-добри епизода на Black Mirror
Култура

Топ 5 най-добри епизода на Black Mirror

Само няколко дни преди премиерата на новия сезон на Black Mirror, нeка си припомним любимите ни епизоди до сега. 

Ако до сега не сте гледали Black Mirror, той е един от сериалите, в които всеки епизод, може да се гледа по отделно. Настроението и темите, естествено са подобни всеки път, тъмни и до блока истински. Сериалът е от 2011г., а рейтингът му в IMDB е 8.9, като според мен той е един от най-успешните оригинални продукции на Netflix до сега. Ето ги и моите топ 5 любими епизода от сериала. 


Bandersnatch

Няма как в челната петица да не включа Bandersnatch. Това е интерактивният епизод на Netflix, който беше доста успешен при пускането си. В него ми харесва по-скоро това, че изборите правехме ние, отколкото сюжета на самия епизод. Това естествено, беше доста интересно, което доведе и до доста голяма гледаемост и планове от страна на платформата за още подобни предавания


The National Anthem

На четвърто място е епизода The National Anthem. Това е първият епизод на Black Mirror, както и едно от най-тъмните епизоди на сериала. Без никакви по-специални технологии, освен тези, до които вече имаме достъп, епизодът е страшно реален, което го прави още по-плашещ и впечатляващ. 

Изображение: IMDB


White Christmas

White Christmas е от по-високо оценяваните епизоди (9.1 в IMDB) на сериала и има защо. Също както в White Bear, героите в този епизод ни стават симпатични и започва да ни пука за тях, точно когато не трябва. 


San Junipero

San Junipero е може би единствения епизод на сериала, който е по-оптимистичен, но само спрямо другите. Песните, използвани в епизода, видео игрите и всичко, както обикновено е свързано по невероятен начин.  Разглеждат се темите за морала, любовта и разбира се бъдещето. 


Nosedive 
Епизодът ни запознава с почти перфектната Лейси. Тя е перфектна, но изгубена. Срещаме се и с други интересни герои, а темата на епизода е до каква степен всъщност трябва да ни пука за чуждото мнение. Ще ви хареса. 


Нека само спомена, че The Entire History of You, Arkangel, Man Against Fire и White Bear също си струва да бъдат видяни. 

На 5 юни излиза сезон 5, който ще се състои от 3 епизода. Очакваме го с нетърпение.

Кои са вашите любими епизоди от сериала? Споделете в коментарите. 

 

Няма коментари

Напиши коментар