Toп 5 полезни сайта за нови умения
Култура

Toп 5 полезни сайта за нови умения

Как да учиш когато си притиснат от времето? 

Говорили сме си и преди, и то доста за полезни сайтове и приложения - от такива, които ни помагат да учим чужди езици, през такива за безплатни изображения до сайтове за намиране на нова работа. Сега ще си поговорим и за няколко сайта, в които има за всекиго по нещо. 

Когато си в училище или в университета, искаш или не, учиш нови неща. Какво се случва обаче, когато вече работиш, и нямаш много време за четене или придобиване на умения? 

Най-важното според мен, както и за всяко друго нещо е да бъдеш постоянен. Дори по 10 минути на ден са полезни, стига да учите по нещо ново всеки ден. 

Разбира се, препоръчвам мобилните приложения, или видео уроци които можете да гледате в метрото, в парка и като цяло навсякъде, където ви е приятно. 

Ето ги и сайтовете и приложенията, които могат да са ви полезни.

Udemy 

Платформата Udemy, която предлага видео курсове и уроци на различни тематики ни зарадва с Valentine’s Day Sale. По случай деня на влюбените, от Udemy намаляват цените на някои от курсовете си на €11.99. Промоцията завършва утре, затова ако искате да инвестирате едни 20 лева в нещо полезно, или да направите подарък на любим човек - сега е моментът. 


Coursera

Друга платформа с курсове е coursera. Платформата персонализира информацията и подбира най-добрите курсове за вас. Сайтът работи с месечен абонамент, който в момента е $42. 


Khan Academy

Сайтът ще ви е полезен, ако искате да подобрите знанията си по математика, биология, химия и др. Вече, много от уроците са преведени на български език, безплатни са и са съпроводени с цветни примери, видеа и забавни помощни материали.


SoloLearn

SoloLearn е приложение за програмисти. Просто избрете езика, който ви вълнува и се потопете в кода. 


ucha.se

Уча.се е българска платформа за уроци на разбираем и интересен език. Платформата е за ученици и предлага 13 000 видео урока и теста. Ако имате пропуски, които искате да запълните, може би сайтът ще ви бъде полезен. Освен това, ако искате да научите китайски например - няма проблем, има видео уроци и за това. 


Разбира се, приложения и сайтова за учене - МНОГО. Ако искате да учите чужд език, докато играете, опитайте с Duolingo. Вече няма как да се оправдаваме, че нямаме време, защото с мобилното приложение можем да учим навсякъде и то напълно безплатно. Няма как да пропуснем новото предложение LinkedIn Learning, сайтове като Amazon Kindle и Audible, както и  CreativeLive, Coach.me и Thinkful. Просто трябва да набележите целите си, да изберете приложение и да сте постоянни. Успех! 


 
 

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар