Total War разчитат на модератор за контрол на токсичната общност
Култура

Total War разчитат на модератор за контрол на токсичната общност

Creative Assembly се опитват да възстановят ред в хаоса

Според Grace Carroll от Creative Assembly феновете на Total War поредицата в Steam са създали неприятна среда, която уронва престижа на играта. В изявление на Develop Conference в Брайтън, Великобритания тя споменава, че форумите са "токсични" и "гадно място", благодарение на липсата на контрол над съдържанието. Забелязвайки това, авторите на играта решават да предприемат мерки.

Valve са известни с политиката си на безразличие и неутралитет към проблемите на интернет общностите. Липсата на модератори разрешава на злонамерената и просто токсична публика да прави горе-долу каквото си иска и няма кой да прекъсне неприятната дейност. Carroll отбелязва, че в такива условия "приятните потребители" просто напускат. За да не загубят една голяма част от общността си, наред с добрия публичен имидж, от Creative Assembly дават специална задача на новонает ентусиаст от компанията - да модерира Total War Steam форумите.

"Дори самото присъствие на модератор оказва позитивен ефект върху настроението и съдържанието. Самото знание, че някой се грижи форума да изглежда добре, банва хора и трие теми, доведе до обрат в рамките на седмица. Хората започват сами да се цензурират, да известяват при нередности и да гонят токсичните," казва Carroll.

Форумите далеч не са перфектни, но подобрението е осезаемо. Агресивни теми и тролове все още се виждат тук и там, но присъствието на разработчиците на играта в общността ѝ я правят по-истинска, дават смисъл на коментарите на потребителите. В крайна сметка, един чист, приятелски настроен и приветлив форум без каквато и да е токсичност може ли да се брои като истински образ на общността? От друга страна, колкото и да смятаме троловете и техните дейности като неразделни от интернет културата, трябва да приемем, че има силно неприятни последствия. Тази статия отлично покрива тази тематика.

Източник: Kotaku

Няма коментари

Напиши коментар