Turtle Beach ще придобие бизнеса на ROCCAT
Култура

Turtle Beach ще придобие бизнеса на ROCCAT

Turtle Beach обяви споразумение за придобиване на ROCCAT.

ROCCAT е немска компания за компютърна периферия, която предстои да разшири обхвата си до европейските пазари след придобиването от Turtle Beach, което е на обща стойност от 19.2 милиона долара.

След приключването на сделката през второто тримесечие на годината се очаква приноса на ROCCAT към нетните приходи на Turtle Beach за тази година да бъде около 20-24 милиона долара. Turtle Beach очаква приходите от продуктите на ROCCAT да надхвърлят 30 милиона долара през 2020-та, като по този начин инвестицията ще бъде избита и оттук насетне компанията ще започне да печели.

René Korte - главен изпълнителен директор на ROCCAT, коментира сделката в изявление:

Отдавна се възхищавахме на това как пионерските слушалки на Turtle Beach издигнаха гейминга и е чест за нас да обединим сили и да представим нашите страхотни продукти на повече геймъри. Не се съмнявам, че съчетавайки силата на ROCCAT на пазара за периферни устройства с 45-годишния опит на Turtle Beach ще донесат още повече победи на геймърите по целия свят.

Juergen Stark - главен изпълнителен директор на Turtle Beach, също остави свой коментар в изявлението:

Това е динамична и стратегически важна сделка за Turtle Beach. Придобиването също е ключова стъпка в постигането на нашата цел за изграждане на бизнес в сферата на геймърските аксесоари, в която ще инвестираме 100 милиона долара през следващите години.

ROCCAT ускорява нашето разширяване на пазара за геймърски слушалки на стойност около 1.6 милярда долара, както и директно ни позволява да се заемем с пазара за геймърски клавиатури и мишки на стойност около 1.3 милярда долара. Вярваме, че нашето комбинирано продуктово портфолио е едно от най-силните в индустрията, обхващащо геймърски слушалки за конзоли и персонални компютри, клавиатури и мишки. Заедно ще имаме 48 основни продуктови модела, за да преследваме общия пазар на стойност над 4.7 милиарда долара в Северна Америка, Европа и Азия.

Геймърските периферни устройства са от ключово значение за всяка голяма организация в сферата на електронните спортове. Възможността да се доставят висококачествени продукти на широк пазар без съмнение ще постави Turtle Beach встрани от други компании на пазара и това е интересен ход за една марка, свързвана досега с конзоли. Сега конкуренцията определено ще се усети.

 

Източник: Esports Insider

Свързани страници

Виж всички
Периферия
ROCCAT SUORA FX
Ревю
Ревю на пад ROCCAT Sense Vital Force Wide
Периферия
Новият модел на ROCCAT Renga е тук
Игри
Stardew Valley вече с версия за Android

Няма коментари

Напиши коментар