TwitchCon 2018
Култура

TwitchCon 2018

Какво да очакваме от събитието

Този уикенд в Сан Хосе, Калифорния, ще се проведе TwitchCon. Събитието събира на едно място стриймъри, популярни личности, геймъри, партньори и фенове, като тази година ще видим Ninja, Tony Hawk, Felicia Day и още много от любимците ни. 

Дори да не планирате екскурзия до САЩ, ще можете да гледате събитието - отгатнете къде. Тази година ще има доста панели, тъй че е важно да проверите в графика на събитието какво, кога и в колко часа ще се случва. Ще има Cosplay състезание, speedrunning маратон за благотворителност, TwitchCon Party и други интересни неща.  

 

Събитието ще се проведе в рамките на три дни - от петък до неделя - и обещава игри, забавление, разнообразна информация, много смях и добро настроение.

Още през първия ден организаторите са ни подготвили редица интересни панели. Ако сте разработчик на игра, може би ще искате да разберете как се прави Indie игра в ерата на Twitch.  Организаторите са се погрижили и за любителите на Jenga и дори за тези, които искат да стриймват уроци по готварство. Изобщо, ще има от всичко по много! Разбира се, от HFTV ще следим събитието с интерес и ще ви разказваме за най-интересните неща, които се случват. 

Любимите ни Battle Royale заглавия - Fortnite, PUBG и Call of Duty ще имат отделни турнири. И, да, може би няма да бъдат най-високото ниво на майсторство, но включването на познати лица като Tyler "Ninja" Blevins, Michael "Shroud" Grzesiek, Ben "Dr Lupo" Lupo и про-ам обстановката, подобна на тази от Е3, със сигурност ще доведат до супер турнир. 

В Call of Duty първенството 16 играча ще се борят за наградата, като наградният фонд е $250 000 и ще носи името на генералния им спонсор - Doritos ("Call of Duty Doritos Bowl"). 
Само преди година PUBG беше смятана за най-популярната Battle Royalе игра, но година по-късно Fortnite пренареди класирането, а в момента Call of Duty се опитва да се наложи. 128 души ще играят PUBG, борейки се за $300 000 награден фонд, като някои от участниците ще бъдат Shroud и Jake "ChocoTaco" Throop. OMEN предизвикателството ще включва различни игрови модове, като ще принуди играчите да се адаптират. 

Epic Games от своя страна ще завършат Fortnite Fall Skirmish сериите с 3-дневен турнир и 10 милиона долара награден фонд именно на TwitchCon. Събитието ще бъде разделено в два отделни турнира. Едната част ще бъде по-сериозна, докато другата ще противопостави 50 от известните личности срещу 50 човека от публиката. 

 

След като Epic Games направиха поредна стъпка към превръщането на Fortnite в електронен спорт, доста хора се оплакаха от бъгове. За сега, обаче, поне на голямо събитие не се е стигало до проблеми. 

Ще оправдае ли TwitchCon 2018 очакванията ни? Предстои да разберем. 

Няма коментари

Напиши коментар
Tags