TwitchCon за първи път в Европа
Култура

TwitchCon за първи път в Европа

През 2019г. TwitchCon ще се проведе в Берлин, Германия.

За тези от вас, които не са сигурни какво точно представлява TwitchCon, това е годишната конференция/събитие на платформата Twitch, което събира на едно място стриймъри, популярни личности, геймъри, партньори и фенове, наред с турнири, игри, косплей, и още куп други неща. През последните години Twitch създадоха общност и семейство, а събитието е един вид семейното събиранe, където можеш да си побъбриш със своите идоли и да разбереш за най-новите проекти на платформата.

Организаторите на събитието споделиха следното в официална публикация :

TwitchCon 2018 беше невероятно преживяване, и някак си знаехме, че не можем да чакаме цяла година. Затова и няма. През 2019 очаквайте TwitchCon в Европа.

Вече са ясни и датите, както и мястото за TwitchCon 2019. Събитието ще се състои на 13 и 14 април в CityCube Берлин, Германия

Както обикновено, очакваме празник на стриймъри и други творци и всичко, което обичаме в Twitch, но много по-обвързано с европейската публика.  

Подробности относно събитието тази година можете да намерите в тази статия.

Една от най-приятните новини от последния TwitchCon според мен беше обявяването на Squad Streams. Както се досещате от името, това ще е тип стрийм, в който 4 души предават едновременно. Публиката ще има достъп през Desktop версията или мобилното приложение и ще може лeсно да се абонира за който иска от каналите. Освен това публиката избира кой ще бъде главният стрийм, а чатът е свързан с него. 

 

Другата новина, която много приятно ме изненада, обявява промени по Highlight editor-a. Както знаете, когато правите стрийм или гледате такъв, можете да отрежете кратка част от него и да я запазите като видео. Промените ще ни позволяват да правим един клип от различни моменти от стрийма ни. Този ъпдейт е направен след feedback от стриймъри, че едиторът трябва да бъде по-гъвкав.

Очакваме с нетърпение TwitchCon 2019 и ще се видим в Берлин!

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар