Twitter са спрели 70 милиона акаунта
Култура

Twitter са спрели 70 милиона акаунта

Компанията е под напрежение след проблеми с ботове и фалшиви акаунти

Туитър са спрели 70 милиона акаунта през последните два месеца в процес на борба със злонамерена дейност на платформата. Количеството баннати акаунти за май и юни е два пъти повече от това за октомври 2017.

Причина за това увеличение е най-вероятно силното напрежение от страна на американските власи и международните медии. От години компанията е критикувана за слаби мерки против злонамерено ползване на платформата. След скандала с руските акаунти всички очакват от Фейсбук и Туитър доказателства за активна борба с тролове и спам.

Тук можете да прочетете повече по темата в изявление от Туитър. Те споменават, че тече усилена работа по подобряването на мерките против нежелани практики и че "системите откриват и се противопоставят на повече от 9.9 милиона потенциално проблематични акаунти на седмица".

Според The Washington Post подобни промени в политиката могат да окажат влияние върху количеството потребители на платформата. От друга страна от Туитър казват, че много от спрените акаунти рядко правят публикации, следователно превантивните действия на платформата не биха ограничили активните потребители толкова много.

Говорител на Туитър е споменал пред The Verge, че в бюлетина за първата четвърт, изпратен до стейкхолдъри на компанията, се отбелязва, че настоящите стремежи за подобряване качеството на информацията имат отрицателен ефект върху месечните потребители, и че ако подобни стремежи продължат занапред, в бъдеще също ще има осезателен спад.

Източник: The Verge

Няма коментари

Напиши коментар