Valve с нова регистрирана търговска марка - Dota Underlords
Култура

Valve с нова регистрирана търговска марка - Dota Underlords

И нека спекулациите за какво може да бъде това да започнат!

Миналата седмица Valve са заявили регистрация на нова търговска марка - Dota Underlords, както можем да видим от Justia. Всъщност, има три заявления с номера 88417315, 88417316 и 88417323, които описват продукта по различен начин. Например номер 88417315 описва търговската марка като компютърна игра, 88417316 описва марката като фигурки/играчки, а номер 88417323 я описва като някаква развлекателна услуга. Каквото и да означава това.

Нищо повече не можем да научим от тези три страници с правна документация, затова нека започваме със спекулациите какво всъщност се опитват от Valve да направят.

Както може би знаете, в края на миналата година Valve пуснаха на пазара най-новата си игра - Artifact, която представиха официално по време на The International 2017. Ако не сте станали свидетели на реакцията на публиката в KeyArena в Сиатъл, САЩ или просто не сте запознати с нещата, ето едно видео.

Хората не останаха особено впечатлени от това, че след толкова много години без нови игри от Valve, ще дойде време да видят игра с карти от тях. И го показаха с реакцията си. Заглавието излезе на 28 ноември 2018 година и само два месеца по-късно то вече беше считано от общността за мъртво. Къде заради pay-to-play модела, къде заради това, че Valve просто забравиха за него.


В този момент играта се играе от 138 човека едновременно

Едва в края на март Valve се пробудиха и излязоха с официално изявление, в което казаха, че ще преразгледат по-сериозно начина, по който играта работи в момента, и когато са готови с нещо по-добро, просто ще го пуснат. Дотогава няма да се ангажират да дават някакъв срок или дори как върви самия процес.

Междувременно в Dota 2 излезе custom game (мод) на име Dota Auto Chess. Този мод съчетава героите от играта Dota 2 с шахматна дъска. Той който привлече милиони играчи към себе си за отрицателно време. В този момент мода се играе от 172 хиляди души, а цели 8.5 милиона души са се абонирали и са го играли. Valve проявиха интерес към това да придобият мода от китайския разработчик Drodo Studio, но доколко е осъществена такава сделка, не е напълно известно.

Ето няколко снимки от бета версията на мобилната Auto Chess игра:


При стартиране на играта


Главно меню


По време на играене

Отново през март, Drodo Studio пък обявиха, че Dota Auto Chess предстои да излезе за мобилни устройства, но в мобилната версия, която тогава показаха, не видяхме нищо общо с Dota 2. Героите бяха изцяло променени и без никаква прилика с тези от Dota 2, дори имената им са различни, което ни дава ясен знак, че най-вероятно Valve нямат пръст зад новия мобилен продукт.

Dota Underlords може да е именно нова игра, която да следва модела на Dota Auto Chess, тъй като Drodo Studio доказаха още с мода си в Dota 2, че той е супер успешен. А иначе какво ще стане с Artifact в такъв случай, никой не може да каже.

Дали няма да видим още един анонс по време на The International? Този път правилната игра, която общността иска, а не някое заглавие с карти. Аз лично силно се надявам!

Няма коментари

Напиши коментар