Вече може да синхронизирате Razer устройствата си с браузъра Vivaldi
Култура

Вече може да синхронизирате Razer устройствата си с браузъра Vivaldi

В случай, че искате периферията ви да е в тон със сайтовете, които посещавате.

Първото нещо, което може би се сещате, когато чуете или прочетете някъде Vivaldi, сигурно е името на италианския композитор Антонио Лучо Вивалди. Е, логиката ви не е много далеч от реалността в нашия случай. Това е изключително модерен уеб браузър, създателите на който наистина са вдъхновени от родения във Венеция цигулар и решават просто да увековечат неговата фамилия, кръщавайки така своето дигитално произведение. Vivaldi е браузър, създаден от бившият съосновател и главен изпълнителен директор на Opera - Jon von Tetzchner.

Ocвeн минимaлиcтичeн външeн вид, Vіvаldі пpaви paбoтaтa ни в мрежата с една идея пo-пpиятнa, като например при посещаване на конкретен сайт, цвета на paмĸaтa на браузъра се пpoмeня в зависимост от неговия дизайн. Така например, посещавайки Steam, цветът ще бъде черен. Ако посетим Facebook, цветът ще бъде син. Ако посетим сайта на Razer, то цветът ще бъде ярко зелен.

Това е и нещото, за което сме се събрали тук и сега. Да си говорим за цветове и по-конкретно за това как с версия 2.5 на браузъра Vivaldi вече ще можем да пренесем тези цветове към нашите периферни устройства на Razer.

Всичко това се случва благодарение на интеграцията на Razer Chroma в браузъра. С тази уникална интеграция ще се насладите на вълнуващо и потапящо сърфиране, придружено със светлинни ефекти върху Chroma устройства ви.

За да се възползвате от новата придобивка на браузъра обаче, ще трябва да имате Razer Chroma устройство и инсталиран Razer Synapse софтуер. Ако разполагате с всичко това, то новото светлинно шоу ще започне само след няколко допълнителни клика в браузъра и софтуера на Razer.

Единственото нещо, което може би ще ни липсва в случай, че решим да се възползваме от новата придобивка, ще бъдат цветовите ефекти, които Razer Synapse предлага като възможности. Понеже всеки сайт си има един конкретен цвят, то това означава, че периферията ни ще бъде в статичен цвят без някаква преливка в друг такъв или друг негов нюанс. Когато затворим браузъра обаче, цветовите ефекти, които сме избрали за всяко едно от устройствата ни, ще се възстановят по старому.

Vivaldi е първият браузър в света, който става част от smart устройствата на Philips. Чрез функционалност в браузъра, можем да контролираме цвета на Hue крушките у дома.

 

Източник: Vivaldi

Няма коментари

Напиши коментар