Youtube с планове за интеракривни серии
Култура

Youtube с планове за интеракривни серии

Choose Your Own Adventure

След големия успех на интерактивните епизоди на Netflix, и най-вече Black Mirror: Bandersnatch, изглежда че Youtube също има планове за такива. Платформата работи върху създаването на съдържание от типа Choose Your Own Adventure. Това беше обявено по-рано от представител на компанията. Той добави, че скоро тази информация ще излезе официално и ще бъдат дадени различни подробности. 

Това не е първият опит на Youtube да експериментира с интерактивно съдържание. Правени са опити и преди. Сега плановете са сериозни, като платформата ще има с какво да се сравни, ако не и директна конкуренция в лицето на Netflix. Интересно е, че тези новини идват, след като се говореше, че Youtube намаляват собственото си (оригинално) съдържание, поради бюджетни ограничения. 

Още когато говорихме за интерактивния епизод на Black Mirror, споменахме, че има много причини това да е бъдещето и такива серии да са успешни. Пиратството определено се намалява, тъй като (все още) не е измислен начин да свалиш епизода с функционалностите му. От друга страна публиката е включена повече в серията и и е дадена (някаква) свобода на избор. 

Ако не сте гледали Black Mirror Bandersnatch, и все още не сте сигурни за какво говоря, нека поясня. Интерактивен епизод, е серия, в която сами избирате някои от действията на героите, кликайки на въпросния избор. По този начин, на база на вашите избори, епизодът може да свърши по различни начини. Една от критиките към Bandersnatch, беше, че изходите бяха близки. Въпреки това, ако харесвате сериала Black Mirror или ако харесвате странни игри и нови идеи, непременно изгледайте епизода. 

Очакваме да видим с какво ще ни изненадат от Youtube, както и интерактивни серии от други компании. След успеха на Bandersnatch, от Netflix също обещаха, че ще работят в тази посока, като дори подсказаха, че следващият път ще направят комедиен или романтичен епизод. Поне това са плановете. Естествено се надяваме на интересни сюжети и още по-голям избор, поставен в ръцете на феновете за в бъдеще. 
 

Няма коментари

Напиши коментар