Култура

"Зелената книга" с Оскар за най-добър филм

Още една церемония за раздаване на наградите Оскар приключи. Ето и кои са победителите.

Наградите на Академията бяха раздадени на бляскава церемония в Холивуд късно снощи. Както знаете - без водещ.

Ако искате набързо да си припомните кои са всички номинирани филми, вижте тук, а ето ги и носителите на престижната статуетка за 2019г.

"Зелената книга" с участието на българина Димитър Маринов спечели Оскар за най-добър филм.

Мечтите се сбъдват, написа Маринов, а ето и какво друго сподели той, и добави - Тук е единствената страна, където мечтите на хора като мен - емигранти могат да се сбъднат.

Филмът "Бохемска рапсодия", за живота на легендарните Queen спечели най-много отличия на тазгодишната церемония (казах ли ви аз, че това е един от филмите, които трябва да бъдат гледани?). Втори в тази класация е филмът "Черната пантера". "Бохемска рапсодия" спечели наградата на Академията в категориите за главна мъжка роля, монтаж, звуков монтаж и звукова обработка.

Оскар за най-добра актриса получи Оливия Колман за играта си във Фаворитката. Ето и трогателната и забавна реч, която изнесе английската актриса на церемонията.

Оскар за главна мъжка роля спечели Рами Малек за играта си в "Бохемска рапсодия". Това е първата номинация на актьора и първия му Оскар. Ето и какво каза той след получаването на отличието.

В категорията Най-добър анимационен филм, статуетката беше спечелена от Spider-man Into The Spider-Verse, което е прекрасна новина за всички фенове на комикси и филми за супер герои.

Тук е моментът и да споделим, че Bao спечели в категорията за най-добър късометражен анимационен филм. Лично за мен, това беше малко разочароващо. Не защото филмът не е добър, а защото другите филми в категорията бяха впечатляващи, а Bao (според мен) ги победи с добра маркетингова кампания.

И понеже част от съдържанието в Twitter е ограничено за България и не мога да ви покажа част от туитовете, които исках, ви предлагам едно обобщаващо видео със всички победители тази година.

Всичките отличия, от всичките години до днес, можете да намерите на официалния сайт на Филмовата Академия.

Какво мислите за тазгодишните номинации и победителите? Кои от изборите намирате за подходящи и кои, не? Споделете в коментарите.

Няма коментари

Напиши коментар