Sony WH-1000XM2 ревю
Hi-Fi

Sony WH-1000XM2 ревю

Когато от Sony пуснаха на пазара MDR-1000X успяха да съберат на едно място страхотно аудио качество, комфорт и класна шумоизолация в Bluetooth слушалка.

Абсолютен фаворит за 2016 година, преминавайки през преките си конкуренти в този клас като Sennheiser и Bose.

Година по-късно се появи и темата на днешното ревю - WH-1000XM2s. Новият модел слушалки съдържа всички позитиви от старите с няколко нови добавки. На теория трябва да са по-добри. А дали е така?

Естетически, WH-1000Xs сериитите доста наподобяват предшествениците си от MDR-1000Xs сериите. Разбира се, има доста явни разлики. Като новият цвят от “Шампанско и злато”, който заменя оригиналното бежово. Разбира се, има и напълно черна версия, но някак си не е същото.

От Sony твърдят, че диадемата на слушалките е изработена от нови материали, както и наушниците. Резултатът е по-металически вид.

Омекотените части на диадемата и наушниците са същите като от старият модел, което значи висчоко ниво на комфорт, както и че слушалките ви ще стоят мирно на главата без да мърдат на никъде.

Завръщане правят и Sense Engine, както и персоналният NC Optimiser. Софтуера за автоматичната калибрация пингва тестовите тонове като преди и можете да забележите няколко допълнителни “позвънквания” точно преди да приключи процеса по настройване.

Той сигнализира, че интегрирания оптимизатор е за атмосферното налягане е свършил работата си. Нова особеност за WH-1000X е, че от Sony са добавили малък сензор за налягане в лявата слушалка.

Теорията е, че промяната в атмосферата може да развали честотата на баланса в слушалките. Не само това, но и чувствителността на микрофоните, използвани за шумоизолацията може да спадне.

Това по принцип не би трябвало да е проблем в голяма част от ежедневието ви, но ако пътувате със самолет наистина ще оцените тази нова екстра. А от личен опит мога да кажа, че безжичните шумоизолиращи слушалки по време на повод са един истински дар.
Имайте предвид, че трябва да калибрирате софтуера всеки път когато летите, и отново когато стъпите на земята.

Когато погледнете лявата слушалка ще видите, че Sony са намалили броят на бутоните. Така функциите за шумоизолиране и за звук от околната среда се контролират само от един бутон вместо два.

Няма коментари

Напиши коментар