Песните, които ни впечатлиха през 2018г.
Музика

Песните, които ни впечатлиха през 2018г.

А вие какво слушахте през годината?

Както знаете, вкусове всякакви. Точно заради това е толкова трудно да се направи класация за песни. Винаги има недоволни и винаги има хора, които ще кажат "Ама точно онази песен не е трябвало или е трябвало да включите". Затова бързам да ви кажа, че в тази класация няма нищо официално. Правя я като човек, който слуша музика почти непрекъснато, но без да претендирам, че съм най-големият разбирач на тема музика. Включила съм песни, които са заемали челни места в класациите през годината, някои мои лични фаворити, както и фаворитите на няколко международни авторитети, като Billbord. След като уточнихме това, нека започнем с класацията. 


 Lady Gaga & Bradley Cooper - Shallow

Обожавам песента. Мога да я слушам пак и пак, без да ми омръзне. 

Shallow, в изпълнение на Lady Gaga и Bradley Cooper е саундтракът на филма A Star Is Born, който препоръчвам да гледате, ако все още не сте го направили. Още щом видяхме първия трейлър просто знаехме, че песента ще бъде голяма.
Gaga пише Shallow в партньорство с Mark Ronson, с когото работят и по петия студиен албум. 


 Childish Gambino - This Is America

За мен това е една от онези песни, които са мислени дълго и имат какво да ни кажат. 

За по-малко от 24 часа четириминутното видео събра над 10 милиона гледания. Но не това е най-важното. Клипът е изпълнен с множество послания, които вещи детективи в социалните мрежи разнищват. И със сигурност ще трябва да го изгледате повече от 1 път. Най-явното послание е за проблемът с насилието и огнестрелните оръжия в САЩ. Повече за песента, можете да научите тук


Eminem - Venom

Знам, знам, песента не е музикален шедьовър. Обяснение по-долу. 

Както знаете през 2018г. Еминем пусна своя нов албум. Той стана обект на много различни реакции от страна на публиката. Някои от феновете бяха благосклонни, докато други, коментираха, че рапърът вече се е изчерпал и няма какво ново да покаже на публиката. Песента, която ми хареса най-много от албума е от филма Venom. Като огромен Еминем фен, нямаше как да не включа някоя песен от албума. 


Drake - God's Plan

Има песни, които са добри не заради самата песен, а заради значението, което носят.

Песента е най-слушаната песен в Spotify за 2018г. Песента е номинирана за редица награди и печели много от тях в редица категории и често е на челното място в класациите на публиката в различни чартове.

Още една песен на изпълнителя направи впечатление тази година, а именно Travis Scott - SICKO MODE ft. Drake


Thank u, next - Ariana Grande

"Thank u, next" събра над 829 000 гледащи по едно и също време

Друга песен, която направи голям рекорд тази година беше Thank u, next на Ариана Гранде. Тук отново, не мога да кажа, че говорим за шедиовър, но песента е приятна и има референции с един филм, който преди години харесвах, а именно Mean Girls от 2004г. 

Истината е, че песента на Гранде, която наистина ми хареса тази година е по-скоро No Tears Left to Cry

 


Ако ви е интересно кои са най-слушаните песни в Spotify за 2018г., можете да разберете тук. 

Няма коментари

Напиши коментар