Кое е дошло първо - песента или филма?
Музика

Кое е дошло първо - песента или филма?

Топ 10 на най-запомнящи се песни от филми

Случвало ли ви се е да гледате филм хлипайки, докато на фона на драматична музика убиват любимия ви герой? Добре де, това може би е леко прекалено, но музиката определено е изключително важна за един филм. Толкова важна, че през 1934г. е въведена нова категория за Оскар за оригинална песен от филм. Абстрахирайки се от престижните отличия, ви предлагаме нашите избори за най-добрите песни от филми. 

10. "Let it Go"- Demi Lovato

Филмът "Замръзналото кралство" ("Frozen") се превърна в абсолютна сензация, а песента на Деми Ловато “Let it Go” спечели награда и Оскар и награда Грами.


9. R. Kelly - "I Believe I Can Fly" 

За децата на 90-теSpace Jam (1996г.) е любима класика. Не само заради участието на Майкъл Джордан, но и заради Бъкс Бъни, Таз, и другите любими герои, както и заради така обичаната песен на R. Kelly - “I Believe I Can Fly”.


8. Whitney Houston - "I Will Always Love You"

Всички сме плакали на финала на филма "Бодигард" (1992г.). Ок, може би почти всички, но песента определено е една от най-емблематичните песни от филми като цяло. 


7. Justin Timberlake - "Can’t Stop the Feeling!" 

"Can’t Stop the Feeling!" на Джъстин Тимбърлейк е една от най-мелодичните и позитивни песни, която сте чували. Гаранция. Ако я слушате твърде дълго, дори можете да я намерите за твърде позитивна. Песента е от филма "Тролчетата" от 2016 и звучи така:


6. Aerosmith - "I Don’t Want to Miss a Thing" 

Още един тъжен филм и още една фубава песен, а именно "Армагедон" - 1998г. Това, според мен е една от най-хубавите песни на Аеросмит, а в допълнение със сюжета на филма, и прекрасната актьорска игра на Бен Афлек, Брус Уилис и Стийв Бушеми, "I don't wanna miss a thing" се превръща в класика.


5. Pharrell Williams - "Happy" 

Песента на Фарел Уилиамс от филма "Аз, проклетникът 2" от 2013г. получава Грами за най-добро солово поп изпълнение. Освен това, е от "позитивните" песни, за които стана дума по-горе в класацията. В Youtube има стотици клипчета на хора, които просто танцуват на фона на песента! Освен това, Фарел Уилиамс направи и първото 24- часово алтернативно видео към нея.


4. Adele - "Skyfall"

Песента е на Адел и е от филма за Джеймс Бонд от 2012. Музиката е записана с помощта на оркестър от близо 80 човека. Песента получава „Грами“ за най-добра песен, написана за визуално представление през 2013г., както и „Златен глобус“ за най-добра оригинална песен.


3. Lana Del Rey - "Young & Beautiful" 

Песента е от филма "Great Gatsby" от 2013г. Изпълнител е невероятната Лана Дел Рей. Песента печели редица награди, една от които е за "Най-добра оригинална песен" на „Сателит“.


2. Eminem "Lose Yourself" 

Филмът е "Осмата миля" ("8 mile") oт 2002г., изпълнител е Jimmy "B-Rabbit" Smith, по-познат като Еминем. Каквото и да кажем за него, а и за филма ще бъде малко. Ако не сте гледали филма... гледайте го, след като прочетете статията, разбира се. 


1. Shallow - Lady Gaga & Bradley Cooper

Когато започнах да пиша статията, първо си помислих за тази песен. Филмът е "A star is born", песента- "Shallow" на Лейди Гага и Брадли Купър. Песента, а и филмът, със сигурност ще вземат най-престижните отличия за годината. 

Чуйте я!

 

Коя е вашата любима песен от филм?

Няма коментари

Напиши коментар