Duolingo- или как да учим докато играем
Полезно

Duolingo- или как да учим докато играем

Всички сме имали скучни предмети в училище. Били сме демотивирани да учим, или просто сме си казвали - “Това не е за мен”.

Затова, решихме да сменим подхода, като ви покажем няколко алтернативни и интересни начина да научаваме нови неща, забавлявайки се. Първо се спираме на Duolingo.

Дали заради игра, песен, филм, сериал или екскурзия сме си казвали - “Ех, ако можех да говоря испански свободно”...
А и си е друго чувството сам да си поръчаш на испански бира и паеля на плажа в Барселона, например. 
Да, но кога да го уча този испански? Нямам време/пари/възможност да ходя на уроци. Ако само това са ви оправданията, то тогава имам решението - Duolingo. 
Duolingo е платформа, създадена за учене и усъвършенстване на чужди езици

https://www.duolingo.com/ 


Ако испанският не е вашето нещо, не се притенсявайте - има огромен набор от езици. Единственият минус е, че трябва да говорите английски, защото услугата все още не е достъпна на български език. 

След като изберете езика, който искате да учите - сами решавате по колко време на ден можете да отделяте за това и си поставяте цели. 

Снимки: https://www.duolingo.com/

Приложението е създадено под формата на игра. Има различни нива, а колкото повече учиш, толкова повече линготочки получаваш. А всички добре знаем колко много обичаме да събираме виртуални точки.

Друг плюс е, че приложението ни дава възможност да упражняваме произношение, и дори ни поправя, (казва ни кое как трябва да звучи) когато е нужно. Тази функционалност е особено полезна, ако внезапно решим, че искаме да разбираме какво казват героите от любимите ни анимета. 

За всеки урок има разписани правила, точно както в учебник, за феновете на традиционните подходи, както и ако се чудим за нещо.

Друг минус, който ще изтъкна (освен, че няма версия на български) е, че ако пропуснеш ежедневния си урок получаваш нотификация, което за мен беше малко дразнещо, но в някои случаи е полезно. 

Try it and have fun!
 

Няма коментари

Напиши коментар