Geoguessr: Опознай света
Полезно

Geoguessr: Опознай света

Или каква е разликата между тундра и тайга?

Винаги съм обичала да пътувам, но не помня някога да съм имала голям интерес към предмета география. Затова не бях особено очарована, когато приятелите ми предложиха, да играем на geoguessr
Спомням си, че бях супер изненадана, как няколко часа, след като започнахме да играем, още същият ден, вече гугълвах разликата между тундра и тайга.

Геогесър е уеб базирана игра, която използва Google Street View, като пуска теб и опонента ти на произволно място на картата. Идеята е да можеш да се ориентираш, използвайки това, което виждаш олоко себе си и да познаеш, къде се намираш всъщност.


След като ти и човекът, с когото играеш дадете своите предположения, получавате точки, в зависимост от това, колко сте близо до реалното местоположение. Понякога местата са лесно разпознаваеми, а друг път сте в нищото, и е трудно да разпознаете дори континента...


Играта предлага различни карти, някои от които са по-специфични. 
Например, можете да видите кой е най-добър в разпознаването на  футболни стадиони, забележителности, паркове и дори кой може да се ориентира под водите на някое море или океан!

Снимки: GeoGuessr

Ако искате да разгледате различни места по света, но ви е мързеливо и студено и не искате да излизате от вкъщи, това е вашата игра! 
Както гласи и слоганът на geoguessr- Explore the world
…and havefun!
 

Няма коментари

Напиши коментар