Редизайнът на Duolingo: мотивация или мъчение
Полезно

Редизайнът на Duolingo: мотивация или мъчение

Ако искате да практикувате или учите чужд език, свалете си Duolingo... и се абстрахирайте от напомнянията

Duolingo е едно от най-добрите приложения в света за учене на чужд език. То често е най-тегленото приложение в категорията си и се радва на милиони фенове по цял свят. Още в началото на годината, Duolingo се похвали с възможността да учите над 30 езика, и дори няколко измислени. Истината е, че съм използвала приложението в продължение на доста време, и то ми е било от полза.

Сега обаче, то тръгва в посока, която не е особено приятна. 
Сещам се за онзи момент, когато имах инсталиран Talking Tom, и колко виновна се чувствах, когато не бях обръщала достатъчно внимание на съвременното си тамагочи. Тогава започвах да получавам известия, че въображаемият ми домашен любимец е тъжен, а аз не съм добър стопанин. Е, същото са решили да правят и от Duolingo.

Тези, които са ползвали приложението знаят, че в него имаме дигитален приятел - сова, която се казва Duo и ни помага да учим. Преди няколко дни, Duolingo получи голям ъпдейт. Знаете какво става след голям ъпдейт, нали? Първо приложението изглежда по-различно, което е нормално и с което ще можем да свикнем.

Но защо получаваме мейли, с разплакана сова, вече не мога да кажа. Duo вече плаче щом пропуснем урок, и не само. Не знам за вас, но на мен такъв вид съобщения не ми влияят добре и в никакъв случай не ме мотивират да уча повече.

Да не говорим, че както повечето хора, които играят игри, се привързвам към геройчето и не ми харесва тази стратегия.

Като изключим реакциите и новата визия, от компанията не са направили други промени, които сподер мен, от доста време се очакваха и бяха нужни. 

Въпреки, че не подкрепям новия подход на насаждане на вина когато си забравил да чуиш,  Duolingo остава приложение, което препоръчвам, използвам и харесвам. Ако искате да научите или практикувате чужд език, и то напълно безплатно, можете да свалите Duolingo от тук - Android & iOS. Колкото до неприятните нотификации, не им обръщайте внимание или направо по-добре ги изключете от настройките на телефона ви. В крайна сметка приложението ви дава знания и то по доста интересен и интерактивен игрови начин и затова, ако не сте го използвали - опитайте!

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар