Първият учебен ден
Образование

Първият учебен ден

За някои е първи учебен, за други пореден, но все пак по-безгрижни години от тези няма.

Първият учебен ден за малките е, като първата целувка - не знаеш къде си, какво се случва, правилно ли е?

Отиваш, с цвете в ръка, което да дадеш на класната ръководителка или пък ръководител. От там следва първото нареждане в групичка, запознаваш се с нови момчета и момичета, правиш си собствена банда, която има еднакви интереси. Всъщност... това май беше студентският живот. Или пък не.

Учебници, тетрадки, помагала, какво ли нямаш в раницата, която е като женското сърце - винаги има място за още един. Детските години са най-хубавите, най-безгрижните, а училището е един от начините, по който създавате връзки с нови и нови хора, а понякога и приятели за цял живот.

Дали не е време, най-после нашата образователна система да поеме по различен път. Защо трябва малките дечица да носят по 10кг. учебници в своите раници, като всичко това може да се замени с таблет или друго устройство, което много повече приляга на 21-ви век. Можем да дадем примери с много полезни и безплатни сайтове, с които да подобрим знанията и уменията си: TEDGOOGLE ARTS AND CULTUREUDEMYGIPHY И GIFSHOWSTUFFWORKSCANVAMEMRISE

Все пак еволюираме и няма как да продължим да правим едно и също хиляди години, трябва да има развитие, а това би била една голяма стъпка към бъдещето - една обновена образователна система. Но това е една много дълга тема, която ще засегнем някой друг път, сега е време за радост, цветя и нови знания!

Заветната дата 15 септември е мъчение за някои, голям кеф за други, а за трети е първото докосване до реалността.

Нека споделим и няколко цифри. Около 60 000 първокласници влезнаха в класните стаи, като училището с най-много ученици в страната е 18-о Средно училище "Уилям Гладстон" в София.

Нещо, което малко хора знаят е, че в 10 европейски държави, първият звънец ще бие през август - Германия, Дания, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Финалндия, Холандия, Швеция и Швейцария. В обединеното кралство пък учебната година започва на различни дати в различните райони на страната - от края на август до първата седмица на септември.

Как мина и вашият първи или пореден учебен ден? Ще се радваме да прочетем в коментарите отдолу! И както винаги, Have Fun!

 

Свързани страници

Виж всички
Кино
Притъмня ли му на Netflix?
Кино
Историята на Черния Лорд
Музика
Искахме Diss и го получихме!
CS:GO
CeRq с номинация за Esports Awards 2018

4 Коментара

Напиши коментар
 • Glavusanov
  Glavusanov
  "Изпит винаги може да се повтори, но купон - не!" Иван, 22 г., 10-ти клас
 • Xen
  Xen
  "Учебници, тетрадки, помагала, какво ли нямаш в раницата, която е като женското сърце - винаги има място за още един." :D
 • Mega_Tron
  Mega_Tron
  И викаш за 10-та поредна година 1-ви клас ... :D :D :D
 • Costellinho
  Costellinho
  Не толкова забавно :D. Трудно ми е все още да асимилирам, че за 10та поредна ходина съм научилище ако трябва да съм честен. :D :D :D
показване на 4 от 4 Коментара