Canon EOS R със 70MP сензор през 2019?
Технологии

Canon EOS R със 70MP сензор през 2019?

Шушу-мушу къща разваля, но пък каква снимка ще можеш да направиш след това

Последните няколко месеца се носят слухове за новите апарати на Canon, които трябва да бъдат обявени през 2019 година. Имайте предвид, че всичко което ще прочетете по-надолу са само слухове от източници, които както много пъти са познавали, така и са грешали.


Да започнем с това, че според CanonRumors.com и източници близки до Canon през 2019 ни очаква EOS R mirrorless (безогледална) камера със сензор, който е около или над 75MP.

Естествено, ако искаме да вярваме на всичко това, то Canon ще се сбият мъжки с конкуренцията в лицето на новите модели на Sony Alpha (A7R III с 42.2MP) и Nikon D850 и Z7, като и двата модела са с 45.7MP сензор.

Също така камерата влиза и в конкуренция, може би не толкова пряка, и с новата камера на Fujifilms GFX 100S, която ще бъде със 100MP сензор.

Все пак Canon имат силно присъствие в лицето на EOS R 5D Mark IV. Въпреки, че беше анонсиран преди около 3 години и малко, все още е цар - поне що се отнася до full frame камери със своите 50.6MP.

Преминаването към mirrorless има резон, защото вече имаме адаптери за обективите от серията EF към RF с вграден филтри с кръгова поляризация и неутрална плътност. Това ще намали размера на екипировката, която трябва да носят фотографите, защото тези адаптери и филтри са значително по-малки от комбинацията на филтри и държачи, които застават пред обектива. Също така по-малкият размер на камерата, в сравнение с EOS 5DS също ще има своите предимства за спестяване на тегло.

Камерата трябва да бъде обявена през 2019, но според източниците не по-рано от втората половина на годината.

Със самата камера ще бъдат обявени и четири или пет нови обектива от серията RF (Обективите RF предлагат по-високо качество и скорост с характеристики, оптимизирани за фотоапарата EOS R), като отново според източниците самите Canon смятат, че единия от тях ще е “Най-добрият обектив за пейзажни снимки в арсенала на Canon”.

И все пак феновете на Canon очакват с нетърпение началото на 2019, когато ще бъдат обявени част от новостите около марката.

За сега очакваме нов PowerShot, нов ЕОS DSLR и може би някой друг обектив, защото както повече от вас знаят - бизнеса с обективите е най-печеливш за повечето марки, защото хубавите обективи доста често струват повече от телата на самите камери.

Източници: TechRadar , CanonRumours
Снимки: Canon UK
 

Свързани страници

Виж всички
Технологии
Canon EOS R със 70MP сензор през 2019?
Технологии
Да изпревариш Samsung
Периферия
Как да си почистим клавиатурата

Няма коментари

Напиши коментар