Да изпревариш Samsung
Технологии

Да изпревариш Samsung

Компанията Royole представи свой сгъваем телефон 

Samsung може и да е само на дни от представянето на своя сгъваем телефон, но корейската корпорация се оказа изпреварена до премиерата от млада компания от САЩ.

Royole, основана през 2012 от възпитаници на Станфорд, представи свой прототип на сгъваем телефон, който се нарича FlexPai, има 7.8 инчов екран, и може да се сгъва на 180 градуса. Устройството може да се превръща от телефон в таблет и обратното.

На събитие в Сан Франциско този следобед Royole представи въпросното устройство. За момента е само прототип и има различни бъгове, като например, че понякога ориентацията на дисплея се завърта сама. Смартфонът като цяло работи добре, а и се сгъва точно както бихме очаквали, което си е впечатляващо. Моделът ще бъде достъпен в Китай на цена от 8 999 йени, което е около $1 300. Можете да си вземете ранната версия, която има 128 GB вътрешна памет, а за $150 може и да я удвоите и да добавите 2 GB RAM към базовите 6 GB RAM. Разполагаме с 8-ядрен Qualcomm Snapdragon процесор и 3,800 mAh батерия, а резолюцията в несгънат вариант е 1920x1440. Можете да си поръчате и двете версии тук. Очаква се поръчките да са изпратени до декември.

Нека все пак не забравяме, че устройството е първа генерация. Софтуерът изглежда бавен и пространствената ориентация на устройството понякога се променя без нужда, както можем да видим от демонстрацията на сгъването на телефона.

Все пак, това е огромна хардуерна иновация - създаване на нечуплив AMOLED дисплей и батерия, която да издържа сравнително дълго за целите на устройството. Royole обещават, че телефонът може да бъде сгъван и разгъван 200 000 пъти. Какво ще се случи след това? От компанията не изясниха.

Все още не знаем как ще изглежда версията на Samsung, нито как LG ще отговорят на конкуренцията. Едно обаче е сигурно - занапред ще виждаме все повече сгъваеми мултифункционални устройства като това.

Какво мислите за телефона и бихте ли си взели подобен? 

Източник: The Verge

Изображения: Royole

Свързани страници

Виж всички
Кино
Да анализираш книга чрез филм
PC
Какво следва в World of Warcraft
Култура
BlizzCon 2018: Diablo

Няма коментари

Напиши коментар