Да си поговорим за коли!
Технологии

Да си поговорим за коли!

Автомобилното шоу в Детройт - NAIAS 2019 започна бляскаво. Ето и какво спечели вниманието ни още на старта.


XT6 кросоувърът на Cadillac беше представен по време на международното авто шоу NAIAS 2019 в Детройт тази седмица. Освен това, Cadillac ни изненадаха приятно и със снимки на първия си изцяло електрически автомобил. От компанията все още не са споделили повече детайли относно име, специфики и тн. Знаем само, че автомобилът е кросоувър, или поне това са спекулациите, а ето и как изглежда той. 

Изображение: Cadillac

С това Cadillac прави силна заявка за позиционирането си в тази категория електрически превозни средства. От компанията споделиха и, че на всеки 6 месеца до 2021г. ще представят нови модели автомобили. От снимките изглежда, че първият електрически Cadillac e кросоувър, а повече за него очакваме да научим съвсем скоро.


Друга компания, която представи изцяло електрическите си автомобили е Infiniti. Това е една от най-реалистичните концепции на Японския производител до сега. 

Батерия с голям капацитет ще бъде поставена в автомобила, споделят от компанията. Това, което не ни казаха обаче е какво точно имат предвид под "голям капацитет". Очакваме подробности скоро. Това, което знаем е, че тъй като батерията ще бъде поставена в пода на колата, тя ще бъде по-просторна и по-обширна от обикновено. Определено колата изглежда изключително стилна, с приятен дизайн и идва в сив цвят. 

Infiniti използват някои футуристични технологии, както се вижда и от снимките. Повече относно характеристики, очакваме скоро. 

Изображение:  Infiniti


Друго интересно обявление от събитието беше, че Toyota обявиха завръщането на спортните си двуместни автомобили. 
 

Събитието е в разгара си, като очакваме още нови модели автомобили, и разбира се ще ви държим в течение на по-интересното от изложението. 

Експото ще продължи до 27 януари. Автомобилите са за продажба, а Дъг Норт (заместник-ръководител на шоуто) споделя, че по няколко луксозни автомобила се продават още на самото събитие. Освен луксозните автомобили на изложението има и такива на доста по-поносими цени. Тази година шоуто е юбилейно, като празнува своята 30-та годишнина. 

Източници: NAIAS, Тhe Verge

  

Няма коментари

Напиши коментар