21 игри ще поддържат Ray Tracing технология в реално време
Хардуер

21 игри ще поддържат Ray Tracing технология в реално време

Вижте демо на Tomb Raider и Control, които ще поддържат новата RTX технология.

Nvidia обявиха ново поколение GeForce RTX видеокарти и както се очакваше, отделиха достатъчно време, за да обяснят за новата ray tracing технология в реално време.

Хардуерът и софтуерът са вече готови, остава само да се създадат игри, които да поддържат новата технология. Преди края на презентацията си, Nvidia обявиха кои ще бъдат първите 21 игри с поддръжка от рано или от по-късно - можем да ги видим в изображението отдолу.

Nvidia RTX платформата, както и видеокартите GeForce от серията RTX 20xx ще ни предоставят ray tracing преживяване с 10 години по-рано отколкото някога някой си е го е представял. Благодарение на AI и хардуера, който е вграден в GeForce RTX видеокартите, игрите ще използват тези футуристични характеристики.

Вижте демо на Battlefield 5 и Shadow of the Tomb Raider с RTX технологията.

А тук може да видите играта Control от Remedy, която поддържа RTX технологията.

Тези демо версии на игрите показват какво представлява ray tracing в реално време. Накратко, тази технология значително подобрява визуалната прецизност на графиката в сравнение с настоящите техники на растеризация. Изключителната технология е също така и взискателна. Ето тук новия хардуер на Nvidia, както и RTX платформата заемат своята роля. Nvidia построиха своята Turing архитектура с ray tracing, а като заговорим за софтуер, то RTX платформата и DirectX Ray-tracing (DXR) приложно-програмния интерфейс навлизат в една нова ера в гейминга. Все още трябва да се измине дълъг път преди да е възможно цели сцени да поддържат ray tracing технологията, но чрез използването на комбинация от ray tracing и растерност, разработчиците на игри могат да създадът по-добро преживяване с повече детайли от преди.

Ето още няколко демота, поддържащи RTX технологията, които си струва да се видят!

Всички тези грандиозни графики са възможни с новите RT ядра, които само последните Nvidia RTX видеокарти поддържат. Въпреки това, новите карти също така поддържат и Tensor ядра, които изпълняват neural network обработка. Всички Nvidia GeForce RTX карти поддържат технология, наречена Deep Learning Super-Sampling (DLSS). Тази технология подобрява ъглите на предметите в игрите.

Това е един нов цял жаргон, но добрите новини са, че няма нужда да знаете всички подробности, за да оцените разликите. Ще можете да ги видите в множество нови игри и във вече съществуващи такива, които тепърва ще получат новата RTX актуализация.

С новата super-sampling технология, комбинирана с ray tracing технологията, игрите имат голям потенциал да изглеждат значително по-добре от това, което ни предлагат днес. Доста от игрите ще поддържат новата технология на Nvidia, включително Serious Sam 4: Planet Badass, Final Fantasy XV, Hitman 2 и много други.

 

Източник: PCGamer

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар