CES 2019: Sony обяви 8K и 4K телевизори
Хардуер

CES 2019: Sony обяви 8K и 4K телевизори

Sony надминава гамата от телевизори от Master серията, която стартира миналата година в Ню Йорк.

По време на тазгодишното изложение CES компанията представи новите си Z9G (8K LCD) и A9G (4K OLED) телевизори, които имат големи екрани.

Всъщност, "огромно" е най-добрата дума, която би описала модела Z9G, защото той се предлага в 85-инчови и 98-инчови варианти, докато A9G ще се предлага в по-стандартни размери, като 55, 65 и 77 инча.

И двете нови серии включват един и същ процесор X1 Ultimate като първата вълна от серията Master телевизори на Sony ще има "уникален алгоритъм, специално разработен за 8K, който може интелигентно да открива и анализира всеки обект в картината, което води до изключителни детайли и контрасти". Чудовищният Z9G е първият 8K телевизор на Sony, който е пуснат свободно на пазара за закупуване от всеки, като компанията е създала много нови технологии, за да получи оптимална картина от своите 33 милиона пиксела.

Спецификации на телевизора


Преминаваме към A9G модела и историята на Sony се променя малко. Не всичко е до разделителната способност и пикселите, всичко е в качество на изображението, акцентират от Sony. Перфектните черни OLED цветове, голям контраст и свръхшироки ъгли на гледане са нещо, което LCD-тата все още не могат да придобият. Става въпрос и за дизайна. Sony казва, че ако го монтирате A9G модела, то той "така е проектиран, че се слива със стената, оставяйки само блясъка на неговата картина".

Спецификации на телевизора


Двете серии, които Sony обявяви, предлагат Netflix, IMAX Enhanced и Dolby Vision / Atmos. И разбира се, те продължават да работят с Android TV.

Едно от водещите оплаквания относно последните OLED модели на Sony е много бавната софтуерна производителност. Android TV на тези устройства просто има тенденция да работи по-бавно, отколкото би трябвало, но от Sony ни уверяват, че моделите тази година работят с Android Oreo и ще покажат значителни подобрения в производителността при навигация на приложения и менюта. Ще трябва да изчакаме и да видим със собствените си очи преди да се убедим в думите им.

От Sony все още не са обявили окончателни подробности за ценообразуването или издаването на най-новите допълнения към Master серията им телевизори.

 

Източник: The Verge

Свързани страници

Виж всички
Периферия
Razer и техният 27-инчов монитор "Raptor"
Console
Sony работи върху следващ PlayStation
Мобилни
Razer Phone 2: The hero we don't deserve
Хардуер
LG пускат първия 8K OLED телевизор в света

Няма коментари

Напиши коментар
Tags