Най-подходящите видеокарти за копаене на Bitcoin и Ethereum
Хардуер

Най-подходящите видеокарти за копаене на Bitcoin и Ethereum

В тази статия ще си говорим за най-добрите видеокарти, с които можете да се включите в копаенето на криптовалута.

През 2018 г. навсякъде, където погледнете, се споменава за т.нaр. криптовалута Bitcoin или друга подобна.

Популярността на биткойна се покачи до невъобразими висини в средата на миналата година и докато неговата загубата на популярност сега забавя своя ръст, все още има много други криптовалути, които процъфтяват, затова не трябва да се изненадваме, че през 2018 г. всеки иска да стане част от действието.

Ако обмисляте да навлизате в "майнинг" (mining) бизнеса, би било разумно да си вземете най-добрия графичен процесор, който се предлага на пазара в момента и тъй като живеем в свят, в който криптовалутите все повече и повече набират популярност, сме изготвили списък с такива видеокарти, които биха ви помогнали да направите своето решение.

Представяме ви шест от най-подходящите видеокарти за копаене на криптовалута.


NVIDIA GeForce GTX 1070

Честота на ядрото 1506 MHz
Памет (количество, тип, скорост) 8 GB, GDDR5, 8 Gbps
Конектори за захранване 1x 8-pins
Консумация на енергия 150W
Изходи 3x DisplayPort 1.4, 1x HDMI 2.0 и DL-DVI

Добър баланс на мощност и hash rate
Налично е голямо количество памет
Скъпа е

NVIDIA GeForce GTX 1070 не е просто страхотна графична карта за игри, а също така е отличен избор за копаене. Това е така, защото притежава висок hash rate от 30 mh/s без да се нуждае от прекалено голяма мощност.

Не забравяйте, че колкото повече енергия изисква една видеокарта, толкова по-скъпо ще ви излезе да работи след това, което ще доведе до по-малка печалба от копаенето на криптовалута.

Както при много скорошни графични процесори на Nvidia, 1070 е от страната на скъпите, така че ако планирате да копаете в дългосрочен план, 1070 е най-доброто налично решение.


AMD Radeon RX580

Честота на ядрото 1257 MHz
Памет (количество, тип, скорост) 8 GB, GDDR5, 8 Gbps
Конектори за захранване 1x 8-pins и 1x 6-pins
Консумация на енергия 185W
Изходи 1x DisplayPort 1.4 и 1x HDMI 2.0

Цената е много добра
Охлаждането е много добро
Често има недостиг на наличности поради популярността ѝ в майнинг средите

AMD Radeon RX580 е един от най-добрите графични процесори за майнинг и всъщност е малко жертва на собствения си успех, тъй като понякога е трудно да се намери.

Въпреки това, популярността ѝ е оправдана, тъй като предлага отлична hash rate скорост от 29 mh/s, като същевременно запазва ниското потребление на електроенергия.

Също така е по-евтина от GTX 1070 и ако нямате нищо против да промените няколко настройки, ще бъдете много доволни от производителността на тази карта.


NVIDIA GeForce GTX 1060

Честота на ядрото 1506 MHz
Памет (количество, тип, скорост) 6 GB, GDDR5, 8 Gbps
Конектори за захранване 1x 6-pins
Консумация на енергия 120W
Изходи 3x DisplayPort 1.4, 1x HDMI 2.0 и DL-DVI

Цената е достъпна
Добра майнинг производителност
Наличностите може да са ограничени

GTX 1060 на Nvidia е ново допълнение към нашия списък с най-подходящи карти за копаене, замествайки AMD Radeon RX 480, която почти не можеше да се купи заради малкото количество.

Както картата, която е заменена, GTX 1060 не е най-мощният графичен процесор, но съчетава много добри майнинг резултати без това да е абсолютно скъпо удоволствие.

Това също е отлична графична карта за игри, което е удобно, ако искате да използвате вашето майнинг оборудване и за други цели.


AMD Radeon RX Vega

Честота на ядрото 1156 MHz
Памет (количество, тип, скорост) 8 GB, HBM2, 800 MHz
Конектори за захранване 2x 8-pins
Консумация на енергия 210W
Изходи 3x DisplayPort 1.4 и 1x HDMI 2.0

Много добра майнинг производителност
Висока консумация на електроенергия
Доста се нагрява

AMD Radeon RX Vega 56 е една от най-добрите графични карти по отношение на цена-качество на пазара в момента.

Benchmark тестовете доказват, че върви по-бързо от NVIDIA GeForce GTX 1070, но и тази карта може да се окаже трудна за откриване.

Консумацията ѝ на енергия е скъпо удоволствие при 24/7 работа, но това не означава, че производителността ѝ е лоша, напротив - ако успеете да се сдобиете с такава карта, определено си заслужава да обмислите вариант за копаене с нея.


NVIDIA GTX 1080 Ti

Честота на ядрото 1480 MHz
Памет (количество, тип, скорост) 11 GB, GDDR5X, 11 GHz
Конектори за захранване 1x 6-pins и 1x 8-pins
Консумация на енергия 250W
Изходи 3x DisplayPort 1.4 и 1x HDMI 2.0

Невероятно мощна
Отлична hash rate скорост
Скъпа и трудна за подкарване

Докато нито Volta, нито Turing могат да я заменят, Nvidia GTX серията остава и ще остане една от най-мощните, налични през 2018 г.

Много добра за гейминг и отлична за копаене, GTX 1080 Ti има няколко проблема, които я спират да се изкачи до върха на този списък. Например, това е изключително скъпа карта и хаби повече енергия в сравнение с останалите. Това означава, че ще получите по-малко възвръщаемост на инвестицията си и ще отнеме известно време, за да покриете разходите си.

Все пак, ако нямате нищо против да харчите допълнителни пари за тази карта (или ако искате да играете с най-добрата графична карта в момента), тогава ще бъдете доволни от резултатите, а ако направите малко подобрения, може да достигне hash rate скорост от 32 mh/s.


NVIDIA GTX 1070 Ti

Честота на ядрото 1480 MHz
Памет (количество, тип, скорост) 11 GB, GDDR5X, 11 GHz
Конектори за захранване 1x 6-pins и 1x 8-pins
Консумация на енергия 250W
Изходи 3x DisplayPort 1.4 и 1x HDMI 2.0

Мощна и добра
Много висока hash rate скорост
По-висока консумация на енергия от 1070
Доста по-скъпа

Докато GTX 1070 е на върха на нашия списък с най-подходящите графични процесори за копаене, GTX 1070 Ti е друга фантастична майнинг графична карта и с няколко подобрения на мощността, като по-висока честота на работа на ядрото, 1070 Ti върши много добра работа.

Има обаче няколко причини, поради които е се намира по-надолу в списъка от GTX 1070. За начало, тъй като е по-нова, тя струва повече от 1070, което ще намали печалбите ви от добива. Тя също така има по-висока консумация на енергия, което я прави работата ѝ по-скъпа и накрая, в софтуера на драйвера има грешки, които са причинявали по-нисък hash rate от очакваното, но предстояща корекция би трябвало да го оправи.

Ако ви се занимава да промените няколко настройки, това е отличен графичен процесор за копаене на криптовалута.

 

Източник: Techradar

показване на 1 от 1 Коментар