Нека видим новия Razer Blade
Хардуер

Нека видим новия Razer Blade

Гейминг лаптоп, който побира много мощ и екстри в 15.6 инча

С развитието на технологиите можем само да се радваме, че мощността може и да е компактна. Именно над това работят Razer през последните няколко години - над серия лаптопи, с които можем да играем любимите си PC заглавия. 

До сега всички "гейминг" лаптопи, които съм тествала или са били слаби като характеристики, или имат проблем с охлаждането, или са тежали умопомрачително много (заедно със захранването си), с което напълно обезсмислят идеята за лаптоп. Да, по-лесно би ми било да пренасям настолния си компютър. 

Но това, което ни показват от Razer изглежда повече от интересно откъм дизайн и характеристики. Поне на хартия (ъм, така де, монитор) всичко изглежда чудесно. 

Нека видим какво ни представиха от компанията.

Кое ви направи най-голямо впечатление? На мен лично екранът с минимална рамка (4.9мм) и 144-те му херца ме изненадаха много приятно. Плюс това, ако се бръкнете по-надълбоко в джоба си и си вземете модела с 4к дисплей ще имате и тъч скрийн функция. Вече си представям как го използвам в Hearthstone за да казвам на противника си "Amazing!".

Така де, да преминем към спецификациите на машинката. Реално от Razer твърдят, че това е най-малкият 15.6-инчов гейминг лаптоп с дебелина от 1.6764см и тегло от приблизително 2 кг. И това в красиво, минималистично алуминиево CNC шаси. 

Найс, а?

И за разлика от други минималистични лаптоп модели имаме всякакви видове портове - Thunderbolt™ 3, три броя USB 3.1, HDMI 2.0b, Mini DisplayPort 1.4 и комбиниран 3.5mm аудио порт. 

А какво има вътре?

  • 8-ма генерация Intel Core i7 6-ядрен процесор 
  • NVIDIA GeForce GTX 1060 или 1070 Max-Q Design VR ready
  • Razer Chroma клавиатураа с цялата си RGB прелест и anti-ghosting система
  • 80Wh батерия, която издържа до 7 часа при тестове с гледане на видео 
  • Поддържа до 3 външни мотнитора 

От софтуерна гледна точка можем да очакваме чист Windows 10 без излишен софтуер към лаптопа, за разлика от много други техни конкуренти. Това разбира се не изключва добре познатия ни Razer Synapse. Любопитното е, че покрай партньорството си с Microsoft, Razer Blade ще пристига и с Mixer и Xbox Play Anywhere. Освен това ще поддържа и адаптивния контролер за Xbox

Аз лично очаквам с нетърпение да изпробвам машинката и след това да споделя по-конкретно мнение. А до тогава, можете да разгледате Razer Blade в официалния им сайт.

 

Няма коментари

Напиши коментар