Nvidia RTX 2080 Ti картите се предават
Хардуер

Nvidia RTX 2080 Ti картите се предават

Хиляди хора от цял свят се оплакват от проблеми, свързани с новата графична карта на Nvidia.

Основният проблемен модел от RTX серията се явява RTX 2080 Ti Founders Edition-а на Nvidia, като не са изключени и дефектни модели на ZOTAC и GIGABYTE. Според темите по форумите на Nvidia гордите собственици на едни от най-скъпите видеокарти на пазара, чисто нови модели и артикули са уязвими от крашове, сини екрани, артефакти по екрана и други, странни проблеми, появата на които е натъжаваща.

Техническата поддръжка на Nvidia съветва потребителите, които срещат такива проблеми със своите графични карти, да ги върнат обратно в магазините, от които са ги взели, за да получат нови или да им се върнат парите.

Това обаче явно не е рядък проблем, защото един от потребителите е докладвал, че е върнал две дефектни карти, а друг - цели три. Друг потребител пък решил да си вземе две карти RTX 2080 Ti и да ги свърже със SLI. Първата имала артефакти, а втората дошла с оранжево GeForce RTX лого (а по принцип логото свети в зелен цвят) и доста шумни вентилатори, когато картата е в idle процес.

С такива оплаквания в момента се пълнят форуми и сайтове, а нещата не стават по-добре, защото замяната на една видеокарта, закупена директно от Nvidia, отнема минимум една седмица.

Също така си струва да се спомене, че голяма част от тези потребители подчертават, че не овърклокват картите си. Някои твърдят, че основната причина може да бъде по-новата GDDR6 памет и VRAM-а може да бъде отговорен за артефактите. Може би дефектна партида? Надяваме се, заедно с Nvidia, това да не е проблем с архитектурата на новата им серия.

Очевидно не можем да си направим извод, че RTX 2080 Ti генерално има проблем, след като не ни е известно колко хора всъщност са си купили такава видеокарта, но ми се струва, че е безопасно да кажем, че все пак има необичайно голям брой дефектни карти на пазара в момента. Особено като се има предвид, че този продукт излезе едва в края на септември и е поставен в най-високата ценова категория - $1200.

Свързани страници

Виж всички
Хардуер
Отражения навсякъде!
Технологии
Microsoft купиха GitHub

Няма коментари

Напиши коментар