Samsung създават нови SSD-та, които ще бъдат с над 1TB капацитет
Хардуер

Samsung създават нови SSD-та, които ще бъдат с над 1TB капацитет

Капацитетът на устройствата ще бъде от 1TB до 4TB.

Ако единственото нещо, което ви спира да замените вашия нормален хард диск с нов, който да бъде SSD и голям капацитет е цената, то със сигурност следете какво изкарват на пазара от Samsung.

От компанията споделиха, че вече са започнали производството на 4-bit quad-level клетка (QLC) 4TB SSD за клиенти и подсказаха, че версията, която ще бъде 1TB ще бъде по-евтина. ШОК!

Samsung не е единствената компания, която предприема такава стъпка към 4-bit QLC чипове. Няколко седмици по-рано Toshiba обявиха разработването на прототип на 96-layer BiCS flash, което е собствена версия на компанията на 3D NAND, с 4-bit на клетка технология.

Като увеличат битовете от 3 на 4, QLC паметта има доста повече капацитет. Единственото притеснение в момента е начина по който ще работи. TLC първоначално беше по-бавна от MLC NAND, а след преминаването на QLC това усложнява работата и може да се стигне до момент, в който записването върху устройството да става по-бавно.

Samsung твърдят, че тяхното 4-bit 4TB QLC SATA SSD поддържа същата производителност като 3-bit SSD, като използва 3-bit SSD контролери и TurboWrite технология. Ако говорим в цифри, 4TB SSD ще може да чете и записва със скорост от 540MB/s и 520MB/s, респективно.

Новите 4-bit SSD-та ще бъдат във варианти от 1TB, 2TB и 4TB. От Samsung все още не са споделили, каква ще бъде цената, но се знае, че всяко устройство ще идва с три години гаранция.

Няма коментари

Напиши коментар