Технологията на бъдещето
Хардуер

Технологията на бъдещето

Какво ново очакваме през следващите няколко години?


2018

Light Peak технологията е метод на „super-high-data-transfer” или с други думи казано – ще имате възможността да прехвърляте данни със скорост от 100 гигабайта в секунда. Очаква се даже, евентуално, да може да се прехвърлят и цели терабайти в секунда. Това ще ни позволи да копираме цял хард диск за няколко секунди.

2019

Енергия от ядрен реактор винаги е звучало невъзможно.
Това е процесът на създаване на безкрайна енергия с много малък ресурс, но това изисква машина, която може да задържи реакция, която се осъществява когато се стигнат 125,000,000 градуса. В момента в южна Франция се създава ядрен реактор, който се очаква да бъде готов през 2019г., като се очаква да достигне пълния си потенциал чак през 2030г.

2021

Така че , какво да очакваме през 2021? Ами преди 10 години, какво очаквахме да видим сега? Очаквахме ли думата „Приятел“ да стане глагол?
Очаквахме ли 10-12 годишните деца да стоят до 2 след полунощ и да „чатят“ ?

Следващите 10 години ще бъдат една ера от безпрецедентна свързаност. Толкова знаем за сега.
Истината е, че най-голямата промяна няма да дойде във формата на нова технология, промяната, която ще има най-голямо значение ще бъде на тези места, които ние вече знаем, но някак си не можем да видим, а именно в нашето мислене и адаптация към новото.

Няма коментари

Напиши коментар