Как да предпазим своя PlayStation от бъга?
Технологии

Как да предпазим своя PlayStation от бъга?

Много притежатели на PS4 се оплакаха от странно съобщение, което води до блокиранe на конзолата

Обновление към 16.10: Sony UK споделят, че проблемът вече е решен, и обясняват точния метод, по който да си оправим конзолата, ако сме засегнати. Вижте снимката:

Изглежда, че проблемът с конзолите не е бил чак толкова сериозен, въпреки неприятните изживявания на потърпевшите. Според Sony въпросното съобщение е крашвало конзолата чрез неприятен loop, нещо, което може да се оправи за под 5 минути. Решението, което те предлагат, е изтриване на съобщението през мобилната апликация, стартиране на PS-a в Safe Mode и избор на Опция 5.

Статията от 15.10:

Много притежатели на PS4 се оплакаха в социалните мрежи, както и в Reddit, от съобщение, което блокирa цялата конзола и изглежда така:

В някои случаи дори е нужно ресет на конзолата към фабричните настройки, за да започне да работи отново. 

Виждали сме бъгове като този на мобилни платформи. Ако информацията е вярна, Sony по-добре да действат бързо за отстраняването на проблема.

За да си спестите главоболия, докато се реши проблема, можете да предприемете следните стъпки, за да защитите конзолата си:

Ако получите съобщението, изтрийте го незабавно от Sony PlayStation Messages app от Андроид или iOS, вместо да го отваряте през конзолата. Изтривайки го чрез смартфона си, без да го отваряте в играта, би могло да спаси вашата конзола. 

Направете така, че само приятелите ви да могат да ви изпращат съобщения. Ако не сте сигурни как става това, отидете на този URL, впишете се със акаунта си, изберете Personal Info | Messages и след това кликнете на опцията Friends Only. 

Другият вариант е да отидете в Settings > Account Management > Privacy Settings на конзолата си и да забраните непознати да ви изпращат съобщения.  

Ако все пак сте повлияни от въпросния бъг и имате проблеми дори след като сте изтрили съобщението, може да се наложи да пуснете конзолата в Safe Mode.

Източник : The Verge

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар