Какво знаем за следващото поколение конзоли
Технологии

Какво знаем за следващото поколение конзоли

Очакваме конзолите през есента на 2020.

Следващото поколение конзоли се очаква в близкото бъдеще, като някои от новините вече знаем официално. Sony и Microsoft ни дават различни подсказки в последно време, относно очакваните проекти.

Microsoft официално обяви следващото поколение Xbox, който за момента е с кодовото име Project Scarlett, което е запазена марка на компанията. Научихме доста интересни неща за проектите около Е3 2019. Първата игра, която ще бъде пусната специално за игра на конзолата ще бъде Halo Infinite. Тук можете да видите повече за спецификациите на конзолата, като по-важното е, че конзола се очаква да бъде с до четири пъти по-мощна от Xbox One X. Microsoft също казват, че ще използват GDDR6 оперативна памет, благодарение на която ще постигнем невиждани досега резолюции и кадри.

Ето и какво научихме за следващия PlayStation. Да започнем с това, че очакваме да видим новата конзола най-рано през април 2020. Слуховете са, че те ще бъде пусната през есента, а датата ще бъде близка до тази на дебюта на Project Scarlett. По всяка вероятност, тя ще се казва просто PlayStation 5. Вероятно помните, че през 2013г. двете компании направиха подобно нещо, пускайки PS4 и Xbox One през ноември, само с 1 седмица разстояние. Слуховете са много. 

Все още нямаме точните хардуерни спецификации за новата конзола. Знаем, че и тя и Scarlett ще използват технологията AMD. Малко повече около спецификите, които се очакват, можете да научите тук.

Друга важна подробност е, че игрите, които играем на PS4 ще бъдат съвместими и с новата конзола. Чакаме подробности относно детайлите за библиотеката. Все още не знаме дали конзолата ще поддържа функция за облачен гейминг. Относно цената на новата конзола, повече информация ще имаме лятото догодина. Можем да правим само догатки.

Все още няма и игри, които официално да са обявени за новата конзола. 

Има доста неизяснени детайли, около Project Scarlett и PS5, но в следващите няколко месеца очакваме подробности. 

Източник: Polygon

Няма коментари

Напиши коментар