Камионът Tesla вече пътува из САЩ самичък
Технологии

Камионът Tesla вече пътува из САЩ самичък

Какво ли не става през последните години, вече не сме изненадани.

Докато фокусът последно време беше върху Model 3, нека не забравяме, че компанията има и няколко други превозни средства, които са в разработка. Едно от тях е, "Tesla Semi truck", който, изглежда че покрива голяма дистанция, без никаква помощ.

Elon Musk написа в Twitter, че "камионът се движи из страната самичък".

Musk нямаше предвид, че камионът е правил всичко сам - имало е "резервен" шофьор, но е нямало ескорт, нямало е резервно превозно средство, както е и нямало "Megacharger" станция, която да може да зарежда камионите с нужния ток.

С други думи, въпреки че Камионът е все още прототип и все още е далече от нормалното производство, то той вече пътува из САЩ, като използва зареждащите станции, направени за коли.

Това са много добри новини за Tesla, защото явно имат проблеми с новия Model 3 и цифрите около него, като явно колите не са доходоносни за компанията. Колите имат технологията, която им дава възможност да бъдат самоуправляващи, те също разчитат на ток, за мощност, което означава че трябват много части, за да се направи такъв модел, а за тези части се изискват и средства.

Нямаме информация, кога точно ще излезне новият камион на Tesla. Колко ли е приятно да си имате фирма и камион, който да си пътува в конвой, например?

Какво бихте искали да видите от Tesla в бъдеще, може да оставите в коментарите отдолу! И както винаги - Have Fun!

 

Източник: TechRadar

Няма коментари

Напиши коментар