Lenovo показа първия сгъваем компютър
Технологии

Lenovo показа първия сгъваем компютър

Ето как изглежда прототипът на Lenovo

След представянето на първите сгъваеми телефони, за които се смята, че ще бъдат следващата технологична мода и вълна, видяхме и прототипа на първия сгъваем компютър. Компанията, която ни изненада с новините, е китайският производител Lenovo. Интересно е да се отбележи, че това е и компанията, която през последните години винаги е в челните позиции по най-много продадени компютри на световно ниво. 

Lenovo обявиха своя "foldable PC":прототип на ThinkPad с подобна технология, като при сгъваемите телефони, но на по-високо ниво. В случая не става дума за някакво демо устройство или аксесоар. Компанията работи над продукта в последните 3 години. Целта е устройството да се пусне в продажба през 2020г. като част от серията им ThinkPad X1. Lenovo искат да създадат първокачествен продукт, който да има функционалностите на лаптоп, а не на таблет или второкласен компютър. 

Защо компанията иска да направи сгъваем компютър? Главно заради удобството да можем да го носим навсякъде. Идеята е да се вземат характеристиките на компютър, но да се пренесат в доста по-малко устройство. Резултатът е 13.3-inch 4:3 2K OLED дисплей, който може да се свие до големината на книга. Все още не знаем колко ще тежи устройството, но се говори, че няма да бъде по -тежко от по-големите части на книгите за Хари Потър с твърди корици. По прототипа има още доста работа, но от компанията имат и време. 

Устройството ще може да се ползва по различни начини - сгънато, разгънато, като голям таблет, или наполовина разгънато. Очакваме и информация относно спецификациите на устройството. Все още не знаем почти нищо за тях. 

Има и нещо, което притеснява някои специалисти от потребители. Сгъваемите технологии, както се видя с първите телефони, все още не са развити. Видяхме проблеми при прототипите на телефоните. От Lenovo обаче обещаха, че работят усилено, за да не се повтарят чуждите грешки. Компанията е увеличила по две часовете за тестване на продукта, за да се увери, че той работи както трябва. 

Още нямаме цена или точна дата за пускането на компютъра. Вероятно ще видим прототипа на пазара в края на 2020г., имайки предвид, че компанията трябва да завърши и тества продукта. Очакваме с нетърпение да видим как ще работи амбициозната идея на практика. 

Източници: Lenovo, The Verge

Свързани страници

Виж всички
Кино
Хорър филмите на 2019
CS:GO
Hiko е свободен агент

Няма коментари

Напиши коментар