Microsoft и Sony ще работят заедно върху облачна гейминг услуга
Технологии

Microsoft и Sony ще работят заедно върху облачна гейминг услуга

Когато конкуренцията се превърне в другар за по бира.

Или как две компании, които с години се съревновават в конзолния гейминг сектор, изведнъж решават да сключат партньорство помежду си.

Microsoft са създателите на Xbox конзолите, а Sony - създателите на PlayStation конзолите. Споровете в Мрежата относно това коя конзола е по-добра, нямат край. Е, драги приятели, дойде денят, в който от Sony ще опрат до услугите на Microsoft, за добро или лошо. Ето и какво е написано в официалното изявление в сайта на Microsoft:

Двете компании заедно ще проучат възможността за осъществяване на бъдещи облачни решения в Microsoft Azure с цел поддръжка на съответните им гейминг услуги и стрийминг на съдържание. Освен това двете компании ще проучат възможността за използване на настоящите решения, които Microsoft Azure предлага, за работа с игрите и стрийминг услугите на Sony. Работейки заедно, компаниите се стремят да предоставят по-голямо развлечение за своите клиенти по целия свят. Тези усилия ще включват и изграждането на по-добри платформи за развитие на общността на създателите на съдържание.

С други думи - услугите на Sony вече ще използват Microsoft Azure платформата. Двете компании казват, че скоро ще споделят повече информация, но по всичко личи, че партньорството помежду им е насочено към облачна гейминг услуга. Това е една огромна победа за Microsoft, привличайки Sony към себе си, и голяма загуба за конкурента им Amazon.

Към облачните гейминг услуги са се насочили също и Google. През март интернет гигантът обяви нова услуга, която нарече Stadia. За това писахме в тази статия.

Google са нов играч на гейминг пазара и планират да промотират Stadia чрез YouTube. Stadia е заплаха както за Microsoft, така и за Sony, и изглежда двете компании са осъзнали, че е по-добре да обединят своите силни страни, за да се противопоставят на гигант като Google.

Google Stadia е облачна гейминг услуга, която ще позволява играенето на игри от всякакво устройство с Chrome браузър (в това се включват мобилни устройства, персонални компютри, таблети, телевизори, конзоли - в общи линии всичко). Играенето на Chromecast и Pixel устройства също е възможно, както и на всякакви устройства с Android.

Центровете, от които потребителите ще могат да приемат стрийм сигнал, за да играят игрите, са общо 7 500, разположени по целия свят, което означава, че шанса някоя игра да лагва, е сведен до минимум. Google ще използва същите центрове, които търсачката използва, за да достави резултати при търсене за част от секундата до всеки потребител по света. Това ще рече, че ако искате да играете игра от България, то тя ще се зареди от дейта център в София и ще бъде при вас за част от секундата без да сваляте и инсталирате каквото и да било.

 

Източник: Microsoft

Свързани страници

Виж всички
Технологии
Най-интересното от Google I/O 2019
Софтуер
Google Chrome вече има тъмен режим
Технологии
Най-големите телевизори от CES
Хардуер
CES 2019: Sony обяви 8K и 4K телевизори

Няма коментари

Напиши коментар