Microsoft разкри, че Project xCloud ще може да стриймва до 3 500 игри от облака
Технологии

Microsoft разкри, че Project xCloud ще може да стриймва до 3 500 игри от облака

Но все още няма официална дата, на която и ние да пробваме услугата.

От Microsoft разкриха малко по-пикантни неща относно предстоящата си услуга за облачен гейминг, наречена Project xCloud. Софтуерният производител наскоро е тествал услугата със служителите си, което им е позволило да използват услугата навсякъде, за да тестват стрийминга на Xbox игри. Компанията в момента изгражда набора от сървъри, необходими за услугата xCloud, като казва, че услугата разполага с техническата възможност да стриймва повече от 3 500 игри, без разработчиците да правят каквито и да било промени в кода на игрите си, така че те да работят безпроблемно.

Разработчиците Capcom и Paradox дори в момента тестват своите игри на xCloud, като по-късно през годината се очакват и публични тестове.

Kareem Choudhry - ръководител на облачният гейминг в Microsoft, коментира следното:

Вече инсталирахме нашите собствени Project xCloud конфигурации в центровете за данни в 13 региона с Azure, с първоначален акцент върху ключовите центрове за разработка на игри в Северна Америка, Азия и Европа.

От неговото изказване разбираме, че Microsoft ще се фокусира върху това услугата да бъде достъпна не само в САЩ, но и в Азия и Европа.


Microsoft и Sony си стиснаха ръцете относно облачна гейминг услуга

Разработчиците на игри ще могат да променят своите заглавия, така че да ги напасват за стриймване на различни устройства, като например таблети и мобилни устройства, при които екраните са сравнително по-малки и по-различни като размери и варианти. Това ще рече, че за всякакъв вид устройства разработчиците на игри ще могат да създават различни версии на интерфейсите на своите игри.

Що се касае до това кога ще можем да пробваме и ние тази услуга, от Microsoft все още мълчат по въпроса, но и напълно ги разбирам, защото само след месец предстои събитието E3, където Microsoft могат да говорят повече за своята нова услуга.

Както може би знаете, Microsoft сключи сделка със Sony, която позволява на Sony да се възползват от стрийминг услугите на Microsoft, така че да стриймват PlayStation игрите си. xCloud услугата ще бъде един от първите конкуренти на наскоро обявената от Google облачна гейминг услуга, наречена Stadia, за която също писахме.

 

Източник: The Verge

Няма коментари

Напиши коментар