Най-полезните безплатни Android апликации за снимки
Мобилни

Най-полезните безплатни Android апликации за снимки

Няма да станете Ани Лейбовиц, но пък може и да се доближите мънчко.

Искам да започна с това, че тук няма да изброявам апликациите в някакъв определен ред.

Всеки потребител реално има различни предпочитания при обработването на снимките си, а и ако трябва да бъда честна - в тази статия събирам на едно място най-популярните апликации от Google Play Store.

Нека да започнем с две базови снимки - селфи и невероятно аранжирана снимка на изкуствено растение от офиса:

Снимките са направени с Huawei P9, на естествена светлина без намеси от телефона. Както се вика #nofilter

Pixlr

Можете да го свалите от тук

С Pixlr се работи бързо и лесно. Добре де, бързо, ако имате идея какви филтри и екстри искате да имате по снимките си. Защото има ТОНОВЕ опции. Филтри, ефекти, рамки, надписи, чудесии. По мно-го. Честно казано app-чето ме е спасявало когато е трябвало да редактирам снимки и да слагам текст и други неща, и съм фен на Autodesk. Даже държа да отбележа, че колажите за всички снимки в тази статия са сглобявани с browser editor-a на Autodesk - Pixlr Express. Страшно удобно е, ако сте на по-слаба машинка и имате нужда от базови неща и нямате Photoshop на компютъра, например. Сайта е https://pixlr.com/express/ и ви трябва flash, за да го подкарате.

Adobe Photoshop Express

Можете да го свалите от тук

Използвам всички продукти на Adobe в ежедневието си, но най-вече Photoshop. И заради това имах и огромни очаквания към app-a. И честно казано, не ме разочарова. Да, за ползването на пълната палитра от функции трябва да дозаплатите. Отделно (не знам защо), са разбили app-a на няколко, като има Adobe Photoshop Fix, който е ориентиран към корекция на портретни снимки. Реално няма много по-добър алгоритъм от базовите функции за камера на Android, колкото и да ми се искаше. Малко се отплеснах, да продължа по темата за Adobe Phtoshop Express. Апликацията е чудесна, има добър подбор от филтри и шарене по функциите. 

 

Adobe Lightroom

Можете да го свалите от тук

Продължаваме с Adobe, и по-специално с Lightroom. Тези от вас, които се занимават и/или интересуват от фотография знят какви са възможностите на софтуера за PC. Тук е подобно, с много приятни филтри и опции за стилизиране на снимките.

Prisma

Можете да го свалите от тук

Супер занимавка-джиджавка. Малко трябва да почакате при обработването на снимките от телефона ви, но е доста ефектно. Разбира се, ако искате да се поглезите с HD вариант на снимките трябва да платите за пълата версия, която е 3.30лв на месец или 30.99лв на година.

Държа да споделя и резултатите от опитите ми да сложа филтър на селфито....

 

VSCO

Можете да го свалите от тук

Може би апликацията с едни от най-семплите и лесни филтри. Разбира се, безплатната версия е доста лимитирана, но върши мнооого работа.

Photography skill: + 5

Hipster skill: +7

И освен филтрите, можете да си побутвате неща по различните настройки

 

Google Snapseed

Можете да го свалите от тук

Принавам си, това ми е любимия app! От сравнително скоро го използвам, но смятам, че е най-добрият безплатен app за обработка на снимки. 

- Кхъм, абе, Miffzy, нали уж това не беше класация....

Това няма значение сега. Има значение, че ми е любимата апликация, заради две много прости неща:

1. Безплатна е!

2. Има страшно много функции

Можете да сменяте перспективата, да слагате фокус на елементи, да оправяте баланса на бялото и какво ли още не в добавка на множеството филтри.

Даже реших да се поизгавря малко с функцията за "преместване" на лицето.

И на последно място (но не и по важност!) опцията да се правите красиви, със светли очи ала Twilight или можете да се разкрасявате с избран пейзаж с функцията за двойна експозиция.

 

Еми, това беше от мен и бързия ми тест на най-популярните апликации за обработка на снимки от Google Play Store. 

До следващата седмица, когато ще ви покажа най-безполезните апликации за Android. 

 

 

 

 

 

Свързани страници

Виж всички
Мобилни
Galaxy S9

Няма коментари

Напиши коментар