Galaxy S10 най-вероятно ще е последният флагшип модел с жак за слушалки
Мобилни

Galaxy S10 най-вероятно ще е последният флагшип модел с жак за слушалки

Навсякъде се претърпяват промени, но дали е към по-добро?

Един от малкото останали производители, които все още правят телефони с 3.5мм жак за слушaлки и един от най-големите защитници на това удобство е Samsung.

Почти на всеки техен представител виждаме наличието на такъв жак и явно това доста влияе на публиката и те все още го търсят. Аз мога да потвърдя това, като наскоро писах за OnePlus 6, с който вече съм от няколко дни и съм много доволен.

Дали вече не дойде времето на Samsung да продължат напред? Изглежда, че това е точно така.

Последният модел от Galaxy сериите, A8s, е първият без жак за слушалки. Също така този телефон е първият, на който има изрязана част на дисплея, за да се сложи селфи камерата.


Изрязаната камера в горния ляв ъгъл

Въпросът от сега нататък е как публиката ще приеме Galaxy A8s. Ако им хареса, естествено продажбите ще бъдат високи, а това би означавало, че най-вероятно бъдещият Galaxy S10 вече няма да има жак за слушалки и ще трябва да слушаме музика с преходник към USB Type-C.


Потенциална визия на Galaxy S10 Plus

За момента няма официална информация, което е добър знак за всички фенове на жака за слушалки на новото Galaxy S10. Bloomberg написаха през октомври, че Samsung правят различни опити с премахването на 3.5мм жака, но най-вероятно ще го включват в бъдещите модели.

Изображението по-горе на Galaxy S10 Plus идва от 91Mobiles и OnLeaks. То ни показва, че Samsung плануват да вземат четворната задна камера от Galaxy A9, но по всичко изглежда, че жакът за музика присъства.

Междувременно, от няколко места в Китай вече виждаме частици от това как би изглеждал Galaxy S10.

Както казахме, все още нищо не е потвърдено, така че тези изображения и видеа може да бъдат неточни.

Въпреки всичко краят на 3.5мм жака идва с бърза скорост дори за Samsung, защото корейците от ET News, които са добре информирани за локалната технологична индустрия, ни информираха, че Samsung сериозно обмислят премахване на жака от флагшип моделите след есен 2019.

Това означава, че може би Galaxy Note 10 и Galaxy S11 няма да имат такъв .

Така или иначе, след като почти всички големи и малки марки вече премахнаха тази функция, Samsung би трябвало да ги последва. Есен 2019 ще маркира три години, откакто Apple ни представиха iPhone 7, който вече нямаше жак за слушалки.

Безжичните и USB-C слушалки са се подобрили значително, поне в достъпността и качеството, а може да добавим и цената, след като вече повечето нови телефони използват точно този вид.

Все още компаниите не могат да убедят хората, че премахването на жака си заслужава. Ясно е, че никой друг не експериментира толкова много като Samsung, така че скоро може да достигнем точката, в която вече всички са свикнали с новите TYPE-C слушалки и никой няма да каже лоша дума за Samsung, че са решили и те да преминат.

За момента ще бъде изненада, ако S10 не включва този 3.5мм жак, като го очакваме да бъде представен през следващите няколко месеца. S11, от друга страна, или пък сгъваемият телефон може би вече няма да имат този късмет. Е, това вече няма да е изненада.

 

Източник: TheVerge

Свързани страници

Виж всички
CS:GO
Отборите за Europe Minor са ясни
Мобилни
OnePlus 6T и неговия McLaren Edition
PC
Need for Speed: Most Wanted - второто ревю

Няма коментари

Напиши коментар