Google използват изкуствен интелект за да премахнат над 700 хиляди
Мобилни

Google използват изкуствен интелект за да премахнат над 700 хиляди "лоши" апликации от магазина

Най-големия магазин за апликации в света - Google Play Store премахна над 700 хиляди "лоши" апликации с помоща на бот (изкуствен интелект).

С над 2.8 милиона апликации, Play Store е най-големия магазин за апликации на планетата, а с толкова много апликации няма как винаги да намираш точно това, което искаш, да не говорим че няма как да сме сигурни, че всяка една от тези апликации ще бъде безопасна за нашето устройство.

За да се повиши безопасността и да се премахнат повечето от лошите апликации в магазина, Google разработиха алгоритъм, който да се погрижи за сигурността, а той от своя страна премахна над 700 хиляди апликации и над 100 хиляди разработчика.
Това беше абсолютно задължително, защото до този момент хората, които ползват системи, базирани на Андроид са над 2 билиона. Повечето от работата вършена от алгоритъма е да разпознава лоши думи, насилие и като цяло всичко, което е против правилата на магазина и да го репортва на хората, които ще решават дали ще се премахне или не. Отделно вече са премахнати над 250 хиляди апликации, които са изглеждали идентично, като апликации, които вече познаваме добре. Целта на тези апликации е била, просто да краде трафик.

Можем да кажем, че от една страна ще се чувстваме предпазени, когато посещаваме магазина, но от друга страна най-лошото тепърва предстои, но пък Google определено предприемат мерки!

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар