Instagram обявиха пряка конкуренция на YouTube
Мобилни

Instagram обявиха пряка конкуренция на YouTube

На конференция в Сан Франциско, Instagram обяви IGTV

IGTV е новата функция на Instagram (разбира се, налично е и чрез отделно приложение), чрез която потребителите ще могат да гледат различни, по-дълги видеа от любимите им "контент криейтъри", или казано по-просто - хора, които създават съдържание за Instagram. Максималната продължителност на едно видео ще бъде 60 минути, а самото приложение вече се промотира с видеа на знаменитости като Ким Кардашиян, Селена Гомес, и др.

IGTV е предназначено за гледане на видео съдържание през телефон, и както можете да предположите - видеата са вертикални. Приложението е лесно за използване, точно колкото да пуснеш телевизора. Опциите ще бъдат “For You,” (За теб) "Following” (Хора, които следваш), “Popular” (Популярни) и “Continue Watching” (Продължи да гледаш), като освен това ще можем да коментираме, харесваме и препращаме видеата. 

"Тийнейджърите гледат телевизия с 40% по-малко от преди 5 години", споделя Кевин Систром, по време на представянето на приложението, "Време е видео индустрията да започне да се развива и да върви напред".

Въпреки че започна като платформа за споделяне на снимки, Instagram бързо се разрасна и започна да предлага различни  алтернативни видео опции - добър пример е имплементирането на Stories (Истории) - функция, взаимствана от Snapchat.

Освен това на конференцията Instagram се похвалиха, че вече са социална мрежа има 1 милиард потребители.

От HaveFun TV със сигурност ще се възползваме от новата функция на Instagram, затова ни последвайте в платформата за най-новото от HaveFun TV и какво се случва зад кадър ;).

Източник: Instagram 

Няма коментари

Напиши коментар