Изтекли снимки на Nokia с пет камери
Мобилни

Изтекли снимки на Nokia с пет камери

Кому е нужно?

Снимки на телефон и уж неговите схеми се появиха в мрежата, показващи няколко интересни неща, най-впечатляващото от които е присъствието на 5 камери, аранжирани в кръг.

На пръв поглед устройството изглежда като да е предстоящата Nokia 10. Мобилните устройства на Nokia, които бяха закупени от Microsoft през 2014 и обратно взети през 2016, се произвеждат от финландските HMD Global. Както преди Нокиа бяха една от най-познатите марки мобилни телефони, вече малко хора ги свързват с конкурентния пазар на смартфоните. Най-важният подиум е този за флагшиповете, или най-мощните и скъпи модели на дадена компания - всички искат да се наместят под светлините на прожектора, а в момента най-вероятно гледаме именно плановете на Нокиа.

На снимките се виждат 5 сензора с лещи Zeiss и LED светкавица. Задния панел е от стъкло, както е модерно. Такъв аранжимент от сензори може да се използва за различни неща, най-вече за приближаване на образа. Възможно е да се ползва и за 3D заснемане.

Въпреки стикерите на Нокиа петте камери може да се появят и под чужда марка - P20 Pro на Huawei има 3 задни камери, слухове има и че LG ще сложат общо 5 камери на предстоящия модел - 3 отзад и 2 отпред - тъй че за в бъдеще изглежда принципът е "колкото повече, толкова повече".

Големи очаквания от Нокиа има и по друга причина - HMD наскоро придобиха PureView, отдел, занимаващ се с технология за камери - резултат на тяхната работа са 808 PureView и 1020 Lumia, които се славят с прекрасни камери.

Източници: The Verge, Deccan Chronicle, NPU 

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар