Какво ново да очакваме от Facebook, Instagram и Messenger
Мобилни

Какво ново да очакваме от Facebook, Instagram и Messenger

Какво се случи на ежегодната Facebook конференция?
 

Вероятно сте забелязали, че вчера Facebook не работеше за няколко минути. Е, платформата тепърва ще вкарва различни промени и ъпдейти. В тази връзка, една от последните промени са анимираните реакции, които лично аз изобщо не харесвам. Вие какво мислите? 

Да се върнем на темата. Преди няколко дни се проведе ежегодната конференция на компанията на която Марк Зъкърбърг и компания говорят за бъдещето на Facebook и нововъведенията, които да очакваме.  

Очакват се големи ъпдейти в Instagram, Whatsapp, Messenger и Facebook. Поверителността на данните изглежда ще е цел на компанията и основен фокус. Така платформата ще направи опит да възстанови с разклатеното доверие към нея напоследък. 

I believe the future is private, сподели генералният директор на компанията Марк Зъкърбърг. 

Въпреки това не трябва да забравяме, че именно споделянето направи платформата това, което е в момента. Върви се и към изцяло криптиран Messenger, но срокове все още не са дадени.

Ето ги и по-интересните новини.

  • Ще можем да комуникираме директно използвайки Messenger с хората, ползващи Whatsapp и Instagram.
  • Messenger ще бъде по-лек и по-бърз.
  • Работи се по криптирането на Messenger .
  • Messenger ще има десктоп версия за Mac and Windows.
  • Редизайн на панели от Facebook - Groups, Events, и тн.
  • 2 нови VR сета ще излязат на 21 май. Сетовете ще разчитат на безжични тефнологии, специално за хората, които обичат да се движат свободно. 
  • Facebook Dating Secret Crush ще бъде достъпно в повече държави. Ако не сте запознати, това е апликацията на компанията за запознанства. Тя бе тествана в различни държави, а сега броят им се увеличава do 19. 

 

  • Instagram ще работи за справянето с твърде негативните коментари. 
  • Също така платформата ще улесни пазаруването в нея, както и даряването за различни каузи. 

Разбира се, някои от стъпките по-горе са предмет на много работа, и както сподели и Adam Mosseri от компанията, "Някои от тези неща може и никога да не видят бял свят". Тепърва ще има тестове и опити. Ще видим и по какъв начин Facebook, а и Instagram  ще съумее да запази личната ни информация. 

Източник: engadget

Няма коментари

Напиши коментар