Какво ново да очакваме от Facebook
Мобилни

Какво ново да очакваме от Facebook

Повече сигурност, нови запознанства, Oculus Go и нови екстри за Instagram и WhatsApp.

По време на F8 Зукърбърг и компания споделиха, че искат да направят социалната мрежа още по-социална. 

1. Oculus Go

 

Ако ви трябва жокер накъде се е запътил Facebook - хвърлете поглед към виртуалната реалност. Oculus Go е самостоятелен VR хедсет, който вече е в продажба на цена от $199. Именно с тази си цена от компанията искат да покажат, че виртуалната реалност може да бъде лесна, достъпна и дори интуитивна. 

Покрай това има и нови приложения за VR - Oculus TV ще ви позволи да гледате любимите си сериали от Netflix или Hulu. Oculus Venues пък ви позволява да посетите концерти, спортни събитя и комедийни шoута. Също така има и Oculus Rooms - място, където можете да прекарвате време с приятелите си, да играете на настолни игри и какво ли още не - във виртуалната реалност. 

2. Facebook for Dating

Да, точно така. Дълги години след първоначалната си идея, Facebook вече си дойде на мястото - апликация за срещи. Изглежда като Tinder и работи като Tinder. Но във Facebook. И можеш да го свържеш с различни събития от платформата, за да се запознаеш с хора, които също ще присъстват на концерта нта Ъпсурт този уикенд, например. Другото, с което искат да се разграничат от Tinder е, че Зукърбърг иска тази апликация да "създава истински, дълготрайни връзки - не само задявки". Е, ще видим това как ще сработи.
 

3. Instagram

Слушате любимата си песен по Spotify и искате да я добавите в своето story в Instagram? Вече не е нужно да правите скрийншот - има си директен бутон за споделяне, благодарение на новите интеграции за платформата. Можете също директно да качвате кадри от своята GoPro апликация. От Facebook ни обещаха още интеграции на други платформи, както и допълинтелни ефекти за камерата. 

 

4. Whatsapp

Да, има видео чат в Whatsapp, но вече има и групов такъв! Това към опцията за стикери за платформата - все пак не трябва да изостават от Viber и Telegram. Повече информация можете да откриете тук

 

5. Messenger

Компаниите във Facebook получават над 8 милиарда съобщения през Messenger всеки месец. Именно за тяхно улеснение, от Facebook са разработили нови благинки, за да подобрят комуникацията между различните бизнеси и техните клиенти. Например има нов plug-in за клеинтски чат, който може да се интегрира в сайта на компанията, както и технология за добавена реалност и виртуален асистент. 
Също така скасяваме и разстоянията - вече в реално време чата може да се превежда (за сега само между английски и испански, но скоро можем да очакваме и други езици).

Повече информация за промените по Messenger можете да откриете тук

 

6. Сигурност

И накрая за десерт - след цялата драма с личните данни на потребителите си, Марк Зукърбърг отбеляза тези проблеми и представи нови екстри, които помагат на потребителите си да изчистят тяхната история от платформата. Също така потвърди, че от компанията ще се борят с фалшивите новини и профили. Не сподели конкретно как целят да го постигнат, но се надявам да разберем скоро.

 

Снимки: Ален Попович

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар