Nokia показa как се прави бюджетен телефон
Мобилни

Nokia показa как се прави бюджетен телефон

Със 7.1 Nokia навлиза в средния клас с много добра цена, впечатляващ дизайн и задоволителен хардуер.

Спокойно можем да се съгласим, че модата в дизайна на смартфоните се залага от Apple. Дори на аргумента "те само копират" може да се отговори, че те комбинират всичките елементи, които може да са взети от друго място или не, и произвеждат устройство, което ясно предава най-популярните дизайнерски елементи от цялата индустрия. Технологиите за екран, обхващащ целия преден панел, notch-ове, дори форматите на дисплеите са успешно популяризирани от поредния последен iPhone модел.


Снимка: Digital Trends

Това е прекрасно, но с напредването на технологиите и целенасоченото бавене от страна на Apple конкурентите ги настигат и могат да си позволят далеч по-ниски цени. Имитацията в сектора е неизбежна и понякога води до прекрасни резултати - като например Nokia 7.1.

Основните разлики между Nokia 7.1 и по-високите класове телефони е цената, докато по-евтините варианти се отличават с по-малък екран и като цяло дизайн, който издава бюджетната насоченост.

7.1 привидно успява да постигне чудесен баланс между външен вид и цена. Моделът има двойна камера, notch, висок и ясен екран и модерна операционна система на цена два пъти по-ниска от на флагшип моделите на другите марки с подобна визия.


Снимка: Nokia

Дисплеят на 7.1 има резолюция малко над 1080p, технология PureDisplay и издължен екран, което позволява показването на повече информация от обикновено. Апликациите имат опция за намаляване или увеличаване на мащаба, тъй че всеки може да го настройва спрямо предпочитанията си. 

Snapdragon 636 процесорът е на около година, но е достатъчен при операция с апликации на тази резолюция. Според The Verge производителността е достойна и работата на смартфона е плавна и без накъсвания, освен при стартирането на някои апликации.

 

 

При 12-мегапикселовата камера си личат спестените разходи. Добрите снимки се получават само при перфектно осветление, а по-тъмните снимки губят цветове и яснота. Специалните технологии, които намираме при по-скъпите модели, не са фактор тук, което означава, че не можем да разчитаме на 7.1 за приятни снимки от последното пътуване до Прага.

Една от хубавите черти на 7.1 е, че участва в програмата Android One, което гарантира чист Android на устройството. Спрямо другите телефони, използващи Android, Nokia-та ще се актуализира по-бързо и винаги ще оперира с качествен софтуер, гарантиран от името на Google.

Източник: Nokia

 

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар