Най-добрите приложения за пътешественици: Vol 1
Мобилни

Най-добрите приложения за пътешественици: Vol 1

Кои са приложенията, които ще ви помогнат да планирате пътуването си бързо и без излишни главоболия?

И аз, както и повечето хора, обичам да пътувам. Независимо от това дали сте решили да планирате отрано пътуване за празниците или просто да отидете някъде за уикенда, всички обичаме да си изкарваме добре, и никой не харесва неприятните изненади. Затова, не е лошо да планираме, а от полза са и няколкото аpp-a, за които ще ви споделя по-долу.

За да си спестите главоболията, свързани с резервации на хотели, път, и цялостната организация, отделете половин час за планиране. Нека отбележа и, че по-скоро ви подсещам за типовете приложения, които може да са ви полезни.


TripIT

Ако просто трябва да отидете на бизнес пътуване или работна среща и не ви се занимава с особена подготовка, можете да използвате TripIT. Приложението е достъпно за iOS и Android и повечето от функциите му са безплатни. Просто трябва да дадете на приложението достъп до имейла, който потвърждава полета или хотелската ви резервация. Приложението ще ви каже къде и в колко часа трябва да бъдете и ви навигира от летището - до хотела или мястото, където трябва да отидете.

Android iOS


Roadtrippers

Второто приложение се казва Roadtrippers и отново е безплатно и достъпно за iOS и Android. Рейтингът на приложението в Google магазина не е особено висок, а в коментарите пише, че може да се използва само в САЩ и не работи за Европа, но ние си го свалихме, опитахме го и нямахме проблеми с приложението. А какво прави то?
След като зададете определен маршрут, и какво търсите (места за хапване, хотели, забележителности) приложението ви показва местата по пътя ви, където можете да се отбиете. И, да, има и други подобни приложения, които са полезни, особено, когато отивате на дадено място за първи път, или когато пътувате с кола.

Android iOS


Travel Spend

За хората, които никога не знаят къде са им отишли парите (като мен), препоръчвам някакъв вид Spending Tracker. Дори горещо го препоръчвам. Едно от приложенията за пътешественици, които ще ви свършат работа в следенето на разходите ви е Travel Spend. Приложението не изисква интернет връзка, като в него можете да разписвате разходите и винаги да имате идея къде са отишли парите ви, докато сте на път.

Android iOS


Google Trips

Оказа се, че и Google не са пропуснали да си направят собствена апликация за пътуване, която се казва Google Trips. Това няма как да ни изненадва, защото, както и преди съм споменавала, Google правят всичко. Как би ви била полезна апликацията? Много просто. С нейна помощ, можете да преглеждате ревюта на местата, които искате да посетите и да избирате измежду предложенията на Google за интересни места в региона, където сте. Приложението работи без интернет, и както показва и видеото, може да ви спаси в напрегната ситуация.

Android iOS


Airbnb

Просто няма как да не ви посъветвам да видите сайта Airbnb, въпреки че знам, повечето от вас го използвате. Все пак, ако сте пропуснали, идеята е, че хората дават стаи или апартаменти под наем на наематели. Плащането е уредено изцяло онлайн. До сега не съм оставала разочарована.

Android iOS


Hopper

Според създателите на Hopper, те намират най-добрите цени на самолетни билети за клиентите си, и освен това, използват алгоритъм, за да преценят кога е най-изгодно да купите съответния билет. След това, те дори пращат нотификация, за да ви напомнят за добрата възможност.

Android iOS


Citymapper

Citymapper ще ви помогне да използвате градски транспорт горе-долу където и да сте. Приложението изчислява най-бързите маршрути и ви навигира по какъв начин и с какъв транспорт да стигнете до желаната дестинация. Важно е да се отбележи, че приложението работи по предназначение в големите градове - Париж, Лондон, Барселона и други.


Това са само някои от градовете, в които можете да използвате приложението.

Android iOS


Blink

Blink e нов вид гид. Приложението прилича на Tinder за забележителности! С негова помощ, можете да намерите точно местата и забележителностите, които искате да видите.

Android iOS


Това са част от апликациите, които могат да ви бъдат полезни, докато сте на път. Споделете, кои са вашите любими приложения в коментарите.

Екипът на HFTV ви желае приятни почивни дни!

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар