OnePlus 6T и неговия McLaren Edition
Мобилни

OnePlus 6T и неговия McLaren Edition

Компанията, позната за верните си фенове, реши да направи точно обратното на това, което те искат. Брилянтен поглед в бъдещето или безапелационна стъпка в грешната посока?

На 1 ноември OnePlus пусна в продажба 6T - достъпен смартфон с характеристики и производителност, конкуриращи тези на модерните флагшипове, който в духа на компанията представя привидно различен и трезвен поглед на млада азиатска технологична компания, готова на важни иновации.

Мантрата на OnePlus е "Never Settle", което в груб превод означава "не се спирай". Чрез постоянното въвеждане на нови модели и иновативни хрумки компанията прави именно това и в последно време си изгради име на организация, която слуша феновете си. OnePlus 6T е новото попълнение в краткото им портфолио и носи няколко значими промени спрямо предшественика си - няма жак за слушалки и светлина за известия, сензорът за пръстови отпечатъци е под дисплея и има McLaren Edition.

Повечето общи характеристики са ни познати от OnePlus 6, повече за който можете да прочетете тук. 6T е адски достъпен, сравнително голям дори за модерните стандарти, хардуерно надарен и с добра батерия. Ниската цена носи и малки негативи - камерата не е достатъчно добра, говорителят не е достатъчно силен и липсват модерни удобства като безжично зареждане и сертифицирана устойчивост срещу вода и прах.

Проблеми с хорското мнение, както винаги, създават нововъведенията. Две от променените качества, които споменах - жакът за слушалки и светлината за известия - са утилитарно благо, присъщо на феновете на чистия Андроид, добрият необременен хардуер и достъпната цена - в общи линии целевите потребители на OnePlus. В две изказвания високопоставени личности от OnePlus споменават, че 80% от потребителите ползват жака за слушалки, а светлината за известия е толкова важна за фенбазата, че влияе на размера на отверстието на OnePlus 6.

В OnePlus 6T тези неща липсват. Недоволните са много, но трябва и да отбележим ползите от премахването на въпросните елементи - липсата на жака освобождава място за по-голяма батерия, която в случая става 3 700 mAh, а пък докато тъгуваме по светлинката ще се радваме на значително по-малко отверстие (обожавам тази дума).

Има три различни варианта, които ще ви представя с цени от великобританския Amazon:

  • 6 GB RAM, 128 GB ROM за £499 (~1 080 лв.)
  • 8 GB RAM, 128 GB ROM за £529 (~1 145 лв.)
  • 8 GB RAM, 256 GB ROM за £579 (~1 254 лв.)

Допълнително, от 13 декември ще можем да се порадваме на OnePlus 6T McLaren Edition.

Това е интересна колаборация между скоростния автомобилен отбор и китайската компания, която не е просто адски скъп брандинг - 6T McLaren Edition е с 10 GB RAM, технология за бързо зареждане на име Warp Charge и специален дизайн с оранжеви цветове за $70 повече от 256 GB версията на нормалния телефон. RAM-та е наистина чудовищна, а пък според OnePlus Warp Charge е 50% по-бърза от Fast Charge, която можем да намерим в други OnePlus телефони (Fast Charge зарежда 0-60% за около 35 минути според The Verge). В допълнение към самия телефон с McLaren версията получаваме и истинско парче карбонов материал, използван в колите на McLaren.

В заключение - модерните смартфони стават все по-достъпни и странни, а аз се надявам на различия.

Източници: OnePlus, The Verge, Android Central

Свързани страници

Виж всички
Мобилни
Какво ново в Instagram?
Streams
Кои са стриймърите на HFTV?
Култура
Soulja Boy и неговите конзоли

Няма коментари

Напиши коментар