Samsung и техните
Мобилни

Samsung и техните "нечупливи" OLED дисплеи

Голяма стъпка към огъваемите телефони предприема компанията Samsung.

Огъваеми OLED дисплеи има от няколко години насам, но все още не са пуснати в продажба за обикновения потребител.

Samsung, обаче, обявиха че това е тяхната следваща стъпка: огъваем OLED панел. Без съдържанието на стъкло, този екран вече доказа здравината си и получи сертификат от UL (Underwriters Laboratories).

Компанията описаха новия дисплей като "нечуплив", като е издържал 26 изпускания от височина 1.2 метра, както и екстремна температура от 71 и -32 по Целзий. OLED дисплеят "продължи да функционира нормално, без никакви щети по корпуса". Samsung дори опитаха още един тест, като изпуснаха телефона от 1.8 метра.

Създаден за смартфони, новият огъваем OLED панел ще бъде наличен и за други устройства, като портативни конзоли, военни устройства, e-learning таблети и дисплеи за коли. Samsung не са посочили дата на излизане и тепърва ще разбираме за какво иде реч. Това което знаем до момента е абсолютният минимум.

Така че, макар всичко това да изглежда много вълнуващо, то ние ще трябва да изчакаме известно време, защото тепърва ще излиза изявлението на компанията а кой знае кога ще пуснат и самия дисплей в производство.

 

Източник: TheVerge

  • Vikks
    Vikks
    Искам и аз нечуплив телефон
показване на 1 от 1 Коментар