Samsung устройства изпращат нежелани снимки
Мобилни

Samsung устройства изпращат нежелани снимки

SMS апликация изпраща файлове от галерията на случайни контакти заради подобрения в системите на операторите

Апликацията за изпращане на текстови съобщения на Samsung устройства има неочаквани фукнции, когато работи с някои телефонни оператори, за момента единствено в САЩ. Според Gizmodo потребители започват да се оплакват от около 26 юни насам в Reddit и форумите на Samsung, че телефоните им изпращат изображения на случайни контакти под формата на SMS или MMS без каквото и да е уведомление. 

Една от публикациите в Reddit твърди, че през нощта Samsung Messages, SMS апликацията по подразбиране, е изпратила всички снимки от галерията на приятелката му. Човекът дори нямало как да разбере, че това се е случило, понеже въпросното действие не е останало в архивите на телефона по какъвто и да е начин. В конкретния случай приятелката му му е казала, но какъв ефект би имало ако снимките се изпратят на шефа или последния бизнес партньор?

Твърди се, че проблемите идват от взаимодействието между Samsung Messages и новите RCS (Rich Communication Services) ъпдейти на щатските телефонни оператори. RCS е обновление на SMS инфраструктурата с цел подобрение и надграждане. С коментар пред Gizmodo Samsung казват, че работят върху проблема и молят при всякакви опасения клиентите им да се обадят на 1-800-SAMSUNG. От T-Mobile, един от най-големите оператори в Щатите, споделят, че проблемът е изцяло в ръцете на Samsung.

 

Като спасение от подобни нежелани случки потребителите на Samsung могат да прекратят достъпа на Samsung Messages до паметта на телефона. Понеже след такава модификация апликацията дори няма да може да се отваря, можете да използвате алтернативни услуги като Androind Messages или Textra.

Източници: Gizmodo, TheVerge

Няма коментари

Напиши коментар